Flora ja Trans on tänavu Meistriliigas vastamisi olnud kolmel korral ning seni on mõlemal kirjas võit, viik ja kaotus. Flora jaoks on tulemuste rida kulgenud tõusvas joones, sest pärast märtsikuist 0:1 kaotust saadi juunis 1:1 viik ning 21. augustil Sander Posti viimase minuti väravast võõrsil 2:1 võit.

A. Le Coq Arenal on oodata põnevat lahingut, sest viimase kolme hooaja jooksul on vaid korra üks meeskond teisest suutnud parem olla enama kui üheväravalise vahega.

Florast ühe enampeetud mängu juures kahe punktiga maha jääv Tallinna FC Levadia sõidab külla FC Kuressaarele, kelle vastu kevadel 1:1 viigistati. Järgmises kahes kohtumises on Levadia edu olnud silmapaistev, kirjas on vastavalt 4:0 ja 7:0 võidud.

Vooru Ida-Viru derbis võõrustab JK Sillamäe Kalev Kohtla-Järve FC Lootust, kellele möödunud nädalal peetud sõpruskohtumises 1:2 alistuti. Meistriliigas on kaalukauss selgelt Kalevi poole, sest kolm omavahelist mängu on võidetud väravate vahega 9:1. Ka ei ole Lootus viimases kaheksas mängus võidumaitset tunda saanud.

Laupäeval Meistriliigas Nõmme Kalju peatreenerina debüteerinud Igor Prins sai oma hoolealustega Viljandis sealse Tuleviku üle võidu alles lisaminutite väravast. Teisipäeval seisab neil kodus vastas Tartu Tammeka, keda on tänavu vastavalt 1:0 ja 3:2 võidetud ning ühe korra 1:1 viigistatud. Kaks korda järjest Kuressaarele kaotanud Tammeka juhendaja Marko Kristal tahab aga just Prinsi vastu tõestada, et need allajäämised olid juhuslikud.

Elutähtsad püsimajäämispunktid on mängus Paides, kus viimasel kohal asuv Linnameeskond võõrustab Viljandi Tulevikku. Laupäeval Lootuse alistanud ja viimasega võrdsete punktide juurde tõusnud Paide on seitsmes omavahelises mängus vaid korra Tuleviku alistada suutnud, kuid seda tänavu juunis 2:0.

Meistriliiga XXXIX vooru mängud. Teisipäev, 14. september:

kell 17.45 Kuressaare linnastaadion (Staadioni 2, Kuressaare)
FC KURESSAARE - TALLINNA FC LEVADIA

Saarlaste loots Sergei Zamogilnõi: "Meil on tööpäeval meeskonna organiseerimisega väikesed probleemid, aga üritame vaatamata sellele osutada Levadiale visa vastupanu."

Poolkaitsja Rene Aljas: "Üritame mängu parandada ja treeneri antud ülesandeid täita. Tähtis on eelseisvas mängus võidelda kui üks löögirusikas, et Levadiale peavalu valmistada."

Levadia peatreener Aleksandr Puštov: "Meistritiitli kaitsmiseks peame kindlasti võitma kõik kaheksa eelseisvat kohtumist ja lootma õnnele. Läheme Saaremaale kindla eesmärgiga kolm punkti koju tuua. Kui mängime endale omast korralikku jalgpalli, siis kindlasti suudame ka võita. Samas ei tohi unustada, et FC Kuressaare on suuteline üllatusteks ning kord oleme seda tänavu juba tunda saanud."

Poolkaitsja Deniss Malov: Vajame sellest kohtumisest võitu, et püsida konkurentsis."

Peakohtunik: Eiko Saar
Abikohtunikud: Rein Pajunurm, Andrei Karhu

kell 17.45 Sillamäe Kalevi staadion (Kesk 30, Sillamäe)
JK SILLAMÄE KALEV - KOHTLA-JÄRVE FC LOOTUS

Sillamäe peatreener Vladimir Kazatšonok: "Eelmisel nädalal mängisime FC Lootusega kontrollmängu, kus saime 1:2 kaotuse. Loodan, et see tulemus ei kordu. Kui meeskond peab mängudistsipliinist kinni, siis olen kindel, et tuleb positiivne tulemus."

Mängija Vitalis Stankevicius: "Kontrollmäng oli meile pettumuseks, nüüd tahame võta oma kolm punkti."

Lootuse juhendaja Andrei Škaleta: "Ees on raske mäng raske vastasega, kellel on punkte vaja. Samuti meile on punkte vaja, et Meistriliigas püsima jääda."

Mängija Viktor Aksjonov: "Pärast laupäevast mängu on raske midagi kommenteerida. Las EJL vaatab selle mängu salvestuse ning teeb omad järeldused, aga meie lähme väljakule ja võitleme."

Peakohtunik: Ain Karutoom
Abikohtunikud: Toomas Nõmmiste, Raul Kaivoja

kell 17.45 Hiiu kunstmuru (Pidu 11, Tallinn)
NÕMME JK KALJU - TARTU JK TAMMEKA

Kalju abitreener Getulio Fredo: "Laupäeval võttis Kalju võidu viimasel minutil, kuid võitsime kolm tähtsat punkti. Tammeka annab meile teisipäeval kõvasti rabelemist, eriti kuna nad möödunud voorus kaotasid ning on võidunäljas. Senised traditsioonid näitavad, et Tammeka on Kaljule keeruline vastane. Kuid nagu varemgi olen öelnud -- läheme kolme punkti järele, et koguda hooaja lõpuks võimalikult suur punktisaak."

Ründaja Jüri Jevdokimov: "Eks tuleb jälle tasavägine mäng nendega nagu tavaks on saanud. Loodan, et seekord võidame neid kindlamalt ja teeme palju skoori."

Tammeka aju Marko Kristal: "Viimased mängud ei ole läinud nii nagu meie oleme tahtnud, proovime seda nüüd Nõmme vastu parandada."

Meeskonna kapten Kaarel Kiidron: "Viimane nullimäng pärineb alles juulikuust ning selleks, et Kalju vastu positiivne tulemus saada, peame oma halva seeria lõpetama, distsiplineeritumalt mängima ja omad võimalused ära lööma."

Peakohtunik: Hannes Kaasik
Abikohtunikud: Jaanus Mutli, Dmitri Vinogradov

kell 17.45 Paide linnastaadion (Kooli 1, Paide)
PAIDE LINNAMEESKOND - VILJANDI JK TULEVIK

Paide peatreener Meelis Rooba: "Mängud Tulevikuga on olnud väga pingelised. See on meie tasemel võistkond. Viimase mängu põhjal võin öelda, et poisid on heas vormis ja Tuleviku võitmiseks vaja lisaks heale mängule ka natuke õnne."

Mängija Andre Mägi: "Mis siin salata, otsustavad mängud on kätte jõudnud! Enam ei ole eksimuste jaoks ruumi. Läheme seda mängu võitma!"

Tuleviku juhendaja Marko Lelov: "Tagant on tulemas näljased jälitajad. Nende eksimustele lootma jääda ei oleks õiglane, vaid peame ise võitlema oma koha eest Meistriliigas."

Peakohtunik: Ainar Kuusk
Abikohtunikud: Jaanus Nilp, Ülo Kikas

kell 18.45 A. Le Coq Arena (Asula 4c, Tallinn)
TALLINNA FC FLORA - NARVA JK TRANS

Flora peatreener Martin Reim: "Viimane mäng Narva Transiga on kindlasti sama raske kui kõik eelmised. Teame, kui ohtlikud nad on. Peame olema selleks mänguks valmis, et võit koju jätta."

Kaitsja Markus Jürgenson: "Kui me tahame sel aastal midagi võita, on meil vaja saada sellest mängust kolm punkti. Kuni hooaja lõpuni on iga järgnev mäng meile väga tähtis."

Transi juhendaja Valeri Bondarenko: "Meid ootab ees raske kohtumine tabeliliidriga, kes ei saa endale lubada ühegi punkti kaotamist."

Väravavaht Modestas Stonys: "Flora on viimases kuues voorus näidanud väga head ja kindlat mängu ning ühtlasi kogutud ka 18 punkti 18-st võimalikust on sellele kinnitus."

Peakohtunik: Kristo Tohver
Abikohtunikud: Eduard Rõžov, Sten Klaasen
Neljas kohtunik: Jaan Roos

Tabeliseis:

1. Tallinna FC Flora 27 22 3 2 76:26 69
2. Tallinna FC Levadia 28 20 7 1 77:12 67
3. Narva JK Trans 28 16 7 5 51:25 55
4. Nõmme JK Kalju 27 14 6 7 48:31 48
5. JK Sillamäe Kalev 27 14 3 10 64:43 45
6. Tartu JK Tammeka 28 9 6 13 41:48 33
7. Viljandi JK Tulevik 28 6 3 19 21:48 21
8. FC Kuressaare 27 6 2 19 23:70 20
9. Kohtla-Järve FC Lootus 28 5 2 21 19:73 17
10. Paide linnameeskond 28 4 5 19 22:66 17