Võrreldes tavapärasega peab Eesti läbi ajama mitme põhimeheta. Kuna näiteks Norras on hooaeg praegu täies hoos, siis ei ole seekord koondises ühtegi sealses kõrgliigas pallivat eestlast.

Kolmapäevaselt kogunemiselt oli puudu veel seitse mängijat, kes on täna koduklubide eest võistlustules. “Meil on seitse mängijat täna veel koduliigas lahingus. Kui tavapäraselt saab valida kõikide mängijate vahel, siis nii palju Eesti liigast mehi koondisesse ei mahu. Praeguses koosseisus on pooled mängijad Eesti liigast.“

Võimalike debütantidena on seekord koondises FC Flora kaitsja Märten Kuusk ja Tartu Tammeka ründaja Tristan Koskor.

“Võtsime põhimõtteliselt nimekirja ette. Meil on oma nägemus mängijatest ja oma paremusrida. Sealt vaatasime, mis positsioone ja mängijaid on vaja. Kui on puudujaid, siis on võimalus järgmine võtta. Nüüd käes hetk, kus on võimalus uutel meestel,“ sõnas Reim debütantide kohta. Lisaks sai üle pika aja võimaluse Nõmme Kalju keskkaitsja Vladimir Avilov.

Kui võimalik debütant Koskor on 12 tabamusega Premium liigas praegu parim eestlasest väravakütt, siis rivistuses on seekord ka Frank Liivak, kes on 9 väravaga eestlastest sel hooajal paremuselt teine mees. Kolmandana mahub esikümnesse Nõmme Kalju rünnakuliider Rimo Hunt. Seitse väravat kirja saanud mees valikusse ei mahtunud.

“Võtsin seekord koondisesse Eesti liiga kaks paremat eestlasest väravakütti. Kui on veel ärakukkujaid, siis tuleb järjekorras järgmine mees. Kahjuks on praegu Eesti liiga väravaküttide esikümnes ainult kolm eestlast,“ tõdes Reim, et ka koduliigast ei ole ründajaid just väga palju võtta, kuna reeglina teevad skoori leegionärid.

Eesti ja Maroko kohtuvad laupäeval kell 19.00 Lilleküla staadionil.