U-21 jalgpallikoondis kaotas eile Euroopa meistrivõistluste valikmängus Taanile hävitava skooriga 0:8. Seejuures oldi juba 15. minutiks jäädud kahe mehega vähemusse.

12. minutil eemaldati väljakult Aleksandr Kulinitš ning löödi Mart-Mattis Niinepuu selja taha esimene penalti. 15. minutil välkus punane kaart Joel Indermitte ees ning juba minuti pärast jäädi 0:2 taha. Poolaeg kaotati 0:3.

"Esimene olukord - video pealt korra nägin - oli kindlasti penalti. Kiirused olid hoopis teised, Kulinitš arvestas valesti, et jõuab pallini, aga mees oli juba palli ära löönud ja ta sõitis taanlaselt jalad alt ära," kirjeldas Kopenhaageni lennujaamas väljalendu ootav Reim penaltiolukordi. "Teine oli kahtlasem, oli koperdamist ja komistamist. Kuid kohtunik andis kahjuks ka teise punase otsa. Sellega oli mäng tapetud."

"Ütleme nii, et elu kõige pikemad 75 minutit," jätkas Reim. "See oli paras piin mitte ainult pingi peal, vaid kindlasti ka väljakul. Sellist hetke ei sooviks ühelegi treenerile või mängijale."

Küsimusele, kuidas meeskonna meeleolu hetkel on, vastas Reim: "Mis ta siin olla saab... Parem oleks, kui saaks mööda maad, vaikselt Petseri kaudu kuidagi sisse tulla. Vaju või häbi pärast maa alla. Aga mis teha. Tuleb alla neelata."

Reim tunnistas, et kui saaks aega tagasi kerida, siis läheks peale täpselt sama koosseisuga. "Esimese hooga läheks sama koosseisuga, millega läksime. Väljakul oli valitutest parim koosseis. See mäng näitas ära, et meil on ikkagi mängijatevalik natuke õhuke. Ei ole väga palju asendajaid igale positsioonile, kes sellisel tasemel suudaks hakkama saada," lausus ta.

Kahest keskkaitsjast ilma jäämine kohe mängu esimesel veerandtunnil tekitas automaatselt olukorra, kus poolkaitsjad pidid tulema mängima oma harjumatutele positsioonidele. "Meil oli lõpuks neli keskkaitsjat, kellest kaks tükki ei ole kunagi seal mänginud ja üks kunagi varem oli. Kui juba 15 minutiga kaheksakesi jääd, oleks rumal hakata kohe vahetusi tegema. Oli teada, et teise poolaja 60-70 minutil hakkavad paljudel suured probleemid ja siis on vaja vahetusi," rääkis Reim.

U-21 järgmine valikmäng on 31. mail kodus Venemaa vastu. Kas selleks ajaks on eelmine "pakk" meelest läinud? "Küll ta mängu ajal uuesti meelde tuleb," arvas Reim.

Eesti alagrupis juhib hetkel Taani 20 punktiga, Venemaa on 16 punktiga teine. Järgnevad Sloveenia, Eesti ja Bulgaaria, kellel kõigil võrdselt 8 silma. Tabeli punasel laternal Andorral on vaid 1 punkt.

Vaata mängu kokkuvõtet!