Euroopa jalgpalliliit on välja töötanud väravavahtide treenerite UEFA A litsentsi kursuse, mille alusel saavad alaliidud litsentseerida oma väravavahtide treenereid. „Tegu on interaktiivse seminariga, kus tutvustame kursuse põhimõtteid ja filosoofiat ning anname nõu, kuidas koolitajad peaksid seda kursust läbi viima. Igast riigist on kolm esindajat – tihtipeale on tegu praeguste väravavahtide treeneritega või endiste tippväravavahtidega, kellel ei ole küll praegu veel koolitaja kogemust, aga kelles näeme potentsiaali kohalikus alaliidus koolituste läbiviijatena. Lisaks osalevad seminaridel ka iga jalgpalliliidu tehnilised direktorid,“ rääkis koondises 120 mängu pidanud Poom.

Praegusel seminaril osalevad Serbia, Montenegro, Bosnia ja Hertsegoviina, Makedoonia, Horvaatia ja Sloveenia esindajad. Järgmine kolmepäevane sessioon toimub märtsis Serbias ning kolmas maikuus Bosnia ja Hertsegoviinas. Instruktorite gruppi juhib iirlane Packie Bonner ning sinna kuuluvad lisaks Poomile Savvas Constantinou (Küpros), Marc Van Geersom (Belgia) ja Jan Erik Stinessen (Norra).

Idee viia taolised seminarid läbi Balkani riikides tekkis augustis Šveitsis Nyonis toimunud koosoleku järel varasemate edukate koolituste toel. Eelmisel aastal toimus neli seminari, kus osalesid Läti, Venemaa, Ukraina, Valgevene, Moldova, Kasahstan, Armeenia ja Aserbaidžaan.

„Seminaridel antakse koolitajatele kätte peamised raamid. Laseme neil näiteks väravavahi vaatenurgast mänguanalüüsi teha ning seejärel vastavalt sellele realistliku treeningu teha, kusjuures pearõhk on väravavahitreeningul koos väljakumängijatega ning väravavahtide treeneri koostöös teiste treeneritega. Mina rääkisin viimati heast õppekeskkonnast, kus ja kuidas oleks võimalik kõige paremini edasi anda oma teadmisi ja kogemusi,“ rääkis Poom.