"Need asjad, mis plaanis olid, on tehtud," kinnitab 143 korda rahvuskoondist esindanud Kristal, vahendab EJL-i pressiteenistus.

"Muidugi ei saa Levadias kogetut üks-ühele üle kanda, sest võimalused on erinevad, aga treeningutel olen proovinud umbes samade koormustega kõike teha nagu Levadias.

Uue hooaja eel on Tammekaga liitunud sakslasest väravavaht Sebastian Tizai ja ründaja Tiit Tikenberg, lahtine on Siim Roopsi tulevik.

"Jah, rohkem ei tohiks enam kedagi lisanduda," ütleb Kristal. "Eesmärgiks on saavutada parem koht kui eelmisel aastal (Tammeka lõpetas 7. kohaga). Vaatame, kuidas kõik asjad lähevad. Suvel tuleb küsimus eesmärgist ehk uuesti sõnastada."

Kristali sõnul pole uues klubis probleeme olnud: mängijad on motiveeritud ja teevad isuga tööd, treenimisvõimalused on kunstmuru näol ka talvel olemas. Ainus asi, millega vanameister Kristal Tartus võitlema pidi, oli ilm.

"Ebatavaliselt külmaks läks kogu see asi," tõdes ta.

JK Tammeka tegevjuht Madis Hünerson ütleb kõigi Tartu poolehoidjate rõõmuks, et klubi on käivitanud väga mitmeid huvitavaid projekte.

"On internetipõhiseid teemasid ja tegevusi, mis täna veel kuskilt välja ei paista, kuid mille kasu saame pikaajaliselt näha. Klubiga teevad koostööd mitmed turundusspetsialistid ja ettevõtted, pöörame tähelepanu pealtvaatajatele, fännidele ja atraktiivsusele. Huvi klubi tegemiste vastu on ärgitanud meie Saksamaa partnerid, tekkinud on rahvusvahelist huvi," selgitab Hünerson.

Samas tõdeb Tartu esindusklubi juht, et keeruline finantsolukord ei ole jätnud ka Tammekat puudutamata.

"Seis on keeruline ja klubi peamine eesmärk on sel aastal parandada oma finantsseisu. Suur tänu Tartu linnale, et nad meid sellises mahus toetavad," märkis ta.

Hünerson kinnitab, et juhtkond ei ole uuele peatreenerile seadnud kõrget eesmärki.

"Vaatame olukorda realistlikult: struktuur ja finantsid korda, siis samm-sammult edasi. Kristali toomisega lootsime luua korraliku treenerite meeskonna. Klassifitseeriks meid praegu pool-amatöörmeeskonnaks - mehed käivad suhteliselt professionaalselt trennis, minimaalselt 6 korda nädalas, kogu meeskond suutnud uue rütmiga kaasa minna ja ka meditsiiniline poolt on väga korralik."

Tammeka peab oma kodumänge kevadel Annelinna kunstmurustaadionil ja suvisel perioodil Tamme staadionil.

Sel aastal algab ka Tamme staadioni tribüüni ehitus, mis tähendab, et peaväljaku ajutine tribüün viiakse teisele poole väljakut.

"2011. aasta märtsi lõpuks peaks 1500 istekohaga tribüün, uued riietusruumid ja muus selline valmis olema," rõõmustas Hünerson.

JK Tammeka esialgne koosseis:

Sebastian Tizai, Siim Valtna, Kaarel Kiidron, Kaarel Kallandi, Mario Hansi, Reio Laabus, Siim Tenno, Timo Teniste, Heiko Tamm, Albert Prosa, Mait Toom, Martin Haljak, Chris Anderson, Kristjan Paapsi, Olari Perlin, Mikk Laas, Marko Sonn, Kaarel Torop, Tiit Tikenberg ja Kaspar Kaldoja.