"Mul on keeruline öelda, kas koondis on sammu edasi teinud või mitte, sest ma ei tea, mis seal siseringis räägitakse ja mida nad tegema peavad. Aga kõrvalt vaadates tundub, et varem mängiti lõbusamalt, meeldivam oli vaadata," sõnas Kristal.

"Jalgpallis tuleb lüüa väravaid. Koosseis on jäänud samaks, aga millegipärast varem seda suudeti. Selle koha peal on küsimärk. Isegi San Marinot ei suudetud võita. Sinna kadus ka meie edasipääsulootus. Sealt oleks tulnud kindlad kolm punkti võtta."

Rüütli juhendamisel lõi Eesti koondis 2012. aasta EM-valiksarjas 15 väravat ning noppis enda väravast välja 14. Enne tänaõhtust mängu Šveitsiga on 2016. aasta EM-valikgrupi saldo 4 ja 8. Lööme vähem, aga laseme ka sisse vähem.

"Kaitse on järelikult paremini toimima hakanud. Võib-olla see ongi nende eesmärk olnud. Kui nii, siis võib öelda, et midagi on paremaks läinud," lisas Kristal.

Inglased panid tasemevahe maksma

Viimases mängus Inglismaaga pidi Eesti Kristali sõnul tunnistama lihtsalt tasemevahet. "Meie tase on paraku selline. Oleks ilmselt huvitavam mäng olnud, kui inglastel midagi mängus oleks olnud. Selge on see, et selliste suurte jalgpalliriikide üllatamiseks peame me olema väga motiveeritud, meil peab olema väga hea päev."

Kristal loodab, et valiksari suudetakse täna lõpetada positiivse noodiga. "Selle tsükli viimane mäng kodupubliku ees. Koondise eest mängides lähed sa ju alati võitma. Tahaks, et jääks sellest mängust hea emotsioon. Viimane mäng jääb ikka kõige eredamini meelde," märkis ta.

Pareiko juhtum

Enne koondise kogunemist eelmisel nädalal avaldas Levadia väravavaht Sergei Pareiko nördimust, et peatreener Pehrsson temast täpsemaid selgitusi jagamata loobus. Kristal ei oska selles vaidluses poolt valida.

"Kõige suurem probleem oli kommunikatsioonis, kuidas seda presenteeriti ja tehti. Ma ei ole sellesse väga süvenenud. See oli puhas kommunikatsiooniprobleem," lausus Kristal.