Manchester City kapten Kompany, kes jäi vigastuse tõttu eemale ka 2009. aasta mängust Eestiga, pidi esimese mängu pärast pikka pausi pidama kolmapäeval sõprusmängus Hollandi vastu. Mees antigi algkoosseisus üles, kuid pärast soojendust ütles ta treeneritele, et pole veel täismänguks valmis, vahendab Het Laatste Nieuws.

Ajalehe teatel ei ole Kompany tervenemist oodata ka pühapäevaks, mistõttu pidi Martinez kutsuma koondisse viimasel hetkel 21-aastase koduliiga kaitsva suunitlusega poolkaitsja.

Hädasid on teistelgi meestel: eilset treeningut ei teinud kaasa poolkaitsjad Moussa Dembele (Tottenham) ja Steven Defour (Burnley) ning paremkaitsja Thomas Meunier (PSG). Sky Sportsi teatel on Kompany kõrval kindel Eesti mängust eemalejääja ka Dembele.

Martinez põhjendas Dendonckeri kutsumist: "Nicolas Lombaerts (Peterburi Zeniidi keskkaitsja - toim) on vigastatud ja Jason Denayer (Sunderlandi keskkaitsja - toim) ei jõuaks ajaliselt siia. Seepärast kutsusingi."

Dendonckeri nimel on üks koondisemäng 2015. aasta juunist, mil Belgia võitis sõprusmängus 4:3 Prantsusmaad. Ta võib mängida hästi mõlema jalaga ning positsioneerida nii keskkaitses kui poolkaitses.

Belgia - Eesti MM-valikmäng algab pühapäeval kell 21.45. Delfi ja Eesti Päevaleht on Brüsselis kohapeal.