"Loomulikult ei saa olla rahul, kui tekitad kaheksa väravavõimalust vastase kolme vastu, juhid ja domineerid mängu ning pead leppima viigiga," sõnas esmakordselt Eesti kodupubliku ees koondist juhendanud rootslane.

"Jah, me nägime, et rünnakuid algatades ei tohi palli kaotada, samuti oli veel detaile, mis ei läinud päris soovitult ja millest õpime. Aga oli ka positiivset ja vähemalt mina eelistan järgmiste mängude eel pigem mõelda neile," vaatas Pehrsson neljapäevasele Balti turniiri poolfinaalile Lätiga.

Neist rõõmustavatest teguritest tõi juhendaja välja: "Noored, eriti Frank Liivak ja Karol Mets, valmistasid heameelt. Frank ei kartnud, vaid üritas vastaseid nii palli kui kiirusega ette võtta. Kindlasti tegi ta korraliku debüüdi."

Ta ei nõustunud määratlusega, et pärast Konstantin Vassiljevi väljavahetamist lagunes Eesti keskväli laiali. "Ma ei kasutaks sellist sõnastust. Teame, et meil pole teist sama tüüpi mängijat, kes suudaks niimoodi mängu kontrollida. Aga Martin Vunk sekkus täiesti korralikult."

Enar Jääger tuli juba avapoolajal välja vahetada "puuka" tõttu, ent Pehrsson looda, et paremkaitsja on uutes kohtumistes mänguvalmis.

Andres Operi lahkumisetenduse kohta lausus ta aga: "Tekitas kolm võimalust ja võitles isuga, ainult värav jäi täna puudu. Ta tõi nende kolme päeva jooksul meeskonda kõvasti positiivset energiat ja kogemust."