"Esimene poolaeg oli väga hea. Lõime kaks puhast väravavõimalust - üks [Enar] Jäägeril peaga, teine [Sergei] Zenjovil värava eest. Lisaks oli meil mitmeid teisi võimalusi, nagu näiteks [Taijo] Teniste löök. Ma ei taha öelda, et väravalöömine on õnne asi - muidugi on see suur oskus, kuid tihti oleneb palju ka vastaste kaitsja ja väravavahi tegutsemisest. Täna oli vastaste tegutsemine hea ja meil ei õnnestunud ära lüüa. Tunnen aga headmeelt selle üle, et suutsime üldse need võimalused tekitada," rääis rootslane mängujärgselt.

"Võrreldes Norra mänguga nägin ma ründefaasis edasiminekut. Olime palliga enesekindlamad ja siin aitas kahtlemata kaasa ka fakt, et saime kahe mängu vahel jälle ühiseid treeninguid läbi viia. Oleme treeningutel üritanud palju harjutada seda, kuidas äärelt madal ja terav pall värava ette anda. Ka täna [Artur] Pikk, [Ken] Kallaste ja [Sander] Puri seda proovisid ning nendest momentidest tekkis ka omajagu ohtu. Muidugi on siin veel arenemisruumi, aga kui seda väga kiiresti teha, siis on vastasel väga keeruline sellist rünnakut kaitsta. Näiteks Dortmundi Borussia lööb madalastest tsenderdustest väga palju väravaid," jätkas Pehrsson.

Klavanit asendanud Baranov teenis kiitust

Siiski leidis eestlaste juhendaja tänases mängus ka negatiivset: "Teine poolaeg oli aga suurem pettumus. Langesime liiga madalale ja nii sai vastane meid aina enam survestada. Neil tekkis mitmeid häid võimalusi ja ma ütleks, et meil oli isegi pisut õnne, et me varem kaotusseisu ei jäänud. Lõpuks otsustas asjad aga väga meisterlik karistuslöök."

Kogu praeguse koondisetsükli, kus Eesti saldole jäi 0:0 viik Norraga ja 0:1 kaotus Serbiale, võttis Pehrsson kokku nii: "Jalgpallis loevad ikkagi tulemused ja hetkel teenisime me kahest mängust piltlikult öeldes ühe punkti. Sellega ei saa kindlasti rahul olla. Samas oleksime me hea õnne korral võinud teenida ka kuus punkti, halvemal juhul ka nulli peale jääda. Mõlemad mängud olid statistiliste näitajate poolest väga võrdsed ja siin saavad otsustavaks väikesed detailid."

Neljapäeval Norra vastu kergelt viga saanud Ragnar Klavanit asendas täna keskkaitses Flora mängija Nikita Baranov, keda rootslane on varasemalt nimetanud koduse Premium liiga üheks säravaimaks mängijaks. Ka täna jäi Pehrsson 23-aastase mängumehe esitusega rahule.
Te peaksite teda terve kohtumise kaameraga jälgima ja saate aru, et ta on omal positsioonil täieslik maailmaklassi mängija
Magnus Pehrsson Karol Metsast
"Ta kaotas esimesel poolajal küll ühe korra valusalt palli, aga üldiselt pidi ta hakkama saama väga kvaliteetsete mängijatega ning tuli sellega hästi toime. See ei olnud minu jaoks üllatus, sest nagu ma ka eelnevalt olen öelnud, olen teda juba mullusest suvest Premium liiga üheks silmapaistvamaks mängijaks pidanud. Nüüd pidi ta end tõestama rahvusvahelisel tasemel ja tuli sellega toime," analüüsis peatreener.

Kui enne koondiselaagrit avaldas Pehrsson ka soovi Baranovit kaitsvas poolkaitses katsetada, siis selleni kahe mängu jooksul ta ikkagi ei jõudnud. Oma osa mängis siin ka eelmainitud Klavani vigastus.

"Ei, ma ei ole selle üle kurb (et ta Baranovit uuel positsioonil proovida ei saanud - toim.). Kui ma oleks seda väga tahtnud, saanuks ma seda ka Norra vastu teha. Täna leidsime, et Sanja (Aleksandr Dmitrijev - toim.) on Karol Metsa kõrvale parim valik. Ja Metsa panus on alati ilmselge - te peaksite teda terve kohtumise kaameraga jälgima ja saate aru, et ta on omal positsioonil täielik maailmaklassi mängija. Ta suudab töötada hästi nii kaitses kui ehitada üles rünnakuid," lõpetas Pehrsson.