Teatavasti avaldas Delfi reedel, et Eesti koondise maavõistlust Aserbaidžaaniga oli vaatamas endine Djurgardeni klubitreener Pehrsson. Ka Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak kinnitas pärast kõnealust mängu, et Pehrsson on üks kandidaate.

Uudis jõudis ka 37-aastase Pehrssoni kodumaale Rootsi. Nüüd vahendame Aftonbladeti ajakirjaniku Michael Wagneri kaudu usutluse Pehrssoniga.

Kui huvitatud olete Eesti koondise peatreeneriks saamisest?

Ma ei taha seda teemat üldse kommenteerida.

Väga usaldusväärse info kohaselt viibisite reedel Tallinnas Eesti koondise mängul.

Jah, seda võin kinnitada. Aga olen huvitatud jalgpallist laiemalt - seega võis olla mitmeid põhjuseid, miks viibisin seal. Olin seal koos jalgpalliagendiga.

Kuidas kavatsete karjääri jätkata?

Olen sügise jooksul otsinud võimalusi, et jätkata treenerina. See on mu ambitsioon. Aga samas ei soovi ma ka vahetada tööd Viasatis (Pehrssoni leping Viasatiga kehtib maikuuni 2014 - A.V.) millegi muu vastu. Naudin seda väga. 

Millisel tasemel peaks uus treeneriamet olema?

Olen avatud erinevatele võimalustele, ei pea tingimata olema samal tasemel Djurgardeni või Aalborgiga (Pehrssoni eelmised klubid - A.V.).

Kas seega oleks teile parim lahendus, kui õnnestuks ühendada treeneri- ja kommentaatoritöö?

Ma ei tea. Tean vaid seda, et Djurgardenis olnuks see võimatu. Aga mul pole veel olnud vajadust sel teemal Viasatiga kõnelda.

* * *

Huvitava võrdlusena tasub välja tuua, et täpselt samamoodi juhendab Islandi koondist tuntum rootslane, Lars Lagerbäck. Ja teeb seda väga edukalt: teatavasti peab Island täna õhtul MMi otsustava play-off kohtumise Horvaatiaga.

"Praegu on see küsimus hüpoteetiline," kõlas Pehrssoni vastus võrdlusele Lagerbäckiga.