"Eelmise nädala jooksul tabas Liverpooli vigastustelaine. Algkoosseisu mees Mamadou Sakho ning tulevikulootus Joe Gomez peavad mõlemad Premier League'i hooaja alguse vahele jätma.

Jürgen Klopp, kes tõi sel suvel Anfieldile Joel Matipi, ei eeldanud, et ta peaks meeskonda veel ühe keskkaitsja lisama, kuid nüüd oli tal tarvis tegutseda. Tema sooviks oli vaadata Bundesliga poole ning leida kogenud mängija, kes võiks vajaduse korral kaitseliinis auke lappida.

Fännid tahtsid suuri nimesid nagu Neven Subotic või Jonathan Tah. Mitte keegi ei oodanud, et väljavalituks osutub Ragnar Klavan.

Vaid tõeliselt põhjalikult vastaseid analüüsivad fännid oleksid ta ära tundnud. Mängis Klavan ju koos Augsburgiga Liverpooli vastu mõlemas veebruarikuises Euroopa liiga mängus.

Sellegipoolest näib, et Ragnar on kõik, mida Klopp sellelt üleminekult tahtis. Üle saja mängu koondise eest - ja veel kapten! - toob Liverpooli riietusruumi ja väljakule liidriomadusi ja -kogemust. 30-aastaselt ei eelda ta kõikides mängudes mängimist, kuid on sellest hoolimata võimeline endast kõik andma, kui ta väljakule usaldatakse.

Klavanist saab koos Gomezega keskkaitsesse neljas valik. Sakho, Matip ja Dejan Lovren on need mehed, kelle poole Klopp kõigepealt vaatab, kuid kui nemad peaksid puhkust vajama või vigastada saama, võib Klavan mänguaega teenida. Kuna ta on hea õhuvõitleja, võib ta lisaks rakendust leida sellistes mängudes, kus vastased üritavad kaitseliini murda pikkade pallidega - näiteks West Brom, Watford või Hull.

Arvan, et see üleminek oli igati mõistlik. Liverpoolil ei olnud mõtet tuua meeskonda suure raha eest mõni suur nimi, kui tiimis on juba olemas kolm noort keskkaitsjat, kellega arvestatakse kui põhimeestega. Selle asemel pakub Klavan oma aastatega kogutud tarkust ning õpetab loodetavasti kaaslastele nii mõnegi triki, kuidas jõuliste vastastega hakkama saada.

See on Kloppi esimene suvi Liverpoolis ning ta on mängijatele täpselt selgeks teinud, mida ta neist ootab. Klavani toomine viitab sellele, et ta on eestlase suur fänn ning usaldab teda. Lisaks on see ka ajalooline sündmus, sest Klavanist saab esimene eestlane Liverpoolis.

Hetkel ei ole paljud inimesed Klavaniga tuttavad, kuid loodetavasti teavad hooaja lõpuks tema nime kõik!"