Tammiku valitud erialaks osutus Level 3 BTEC Sport and Exercise Sciences, Coaching and Fitness (sporditeadus, treeneriamet ja fitness). “Minu jaoks on see väga suur ja oluline samm. Valisin sellise kursuse, mida saab hiljem ka ülikooli edasi õppima minna. Tänu sellele on alati varuvõimalus olemas, kui jalgpalliga ei peaks asjad nii minema kui soovin,” kirjeldab Lisette valikut.

Sügise alguses Sunderlandi läinud Tammik hakkab mängima nii Gateshead College’i naiskonna kui ka Sunderlandi Development naiskonna eest. Viimane mängib Inglismaal FA WSL Development liigas (Eesti mõistes esiliiga).

Naiste koondise peatreener Keith Boanas toob positiivse poole pealt välja kooli kontakti Sunderlandi naiskonnaga. “Suureks plussiks on see, et kool on seotud Sunderlandi naiskonnaga, kes mängib Inglismaa kõrgeimal tasemel. Melanie Reay, kes on Gateshead College’i peatreener, on ühtlasi ka Sunderlandi naiskonna abitreener, nii et Lisettel avaneb võimalus treenida ja mängida nende järelkasvu tiimiga ja loodetavasti kunagi ka esindusnaiskonnaga.”

Alates 2008. aastast mängis Tammik JK Kotkad koosseisus ning siirdus 2014. aastal Tallinna Flora naiskonda. Samal ajal oli ta põhitegijaks neidude U-17 koondises ning praegu teeb tegusid U-19 naiskonnas. Lisaks sellele on tal kirjas ka üks mäng naiste A-koondise eest.

Oma sihtidest välismaal toob Tammik välja kaks peamist: “Eesmärgiks on koolis hästi õppida ja samal ajal ka jalgpalli kõrgel tasemel mängida. Loodan saada palju kogemust ja ehk ühel päeval õnnestub ka mängida Inglismaa naiste kõrgeimal tasemel (FA WSL)”.

Minek tuli omal algatusel ja tänu Eesti naistekoondise peatreeneri Keith Boanase tutvustele. “Alustasin jalgpalliga väga varakult ja olen juba kaua unistanud välismaa kõrgliigades mängimisest. Tahtsin väga mängida jalgpalli professionaalsel tasemel ja teadsin, et välismaal on see võimalik. Kuna Keith on Inglismaalt, siis küsisin temalt abi ja olin kindel, et tal on seal palju tutvusi. Keith hakkas asja uurima ja nii leidsimegi mulle võimaluse Sunderlandi minna, ühendades õppimise ja sporditegevuse,” selgitab Tammik.

Boanas jagas mõtteid ka mängijate välismaale siirdumisest üldiselt: “Olen hiljuti arvamust avaldanud sellel teemal, et oleks suurepärane hoida meie parimad mängijad Eestis. Selle jaoks oleks aga vaja muuta siinset naiste jalgpalli struktuuri ja investeeringut sellesse. Praegusel hetkel tundub see võimatuna, nii et me ei saa mängijatele pahaks panna seda, et nad soovivad oma ambitsioone välismaal realiseerida. Vaadates kõiki mängijaid, kes selle valiku on langetanud, tundub just see [Tammiku liikumine Sunderlandi] olevat potentsiaalselt üks parimaid valikuid.”