Lindpere mängis suurt rolli Eesti 2:2 viigimängus Hollandiga 2013. aastal, andes 57. minutil kauni söödu Konstantin Vassiljevi 2:1 juhtväravale, mis pälvis ka tol aastal Eesti jalgpalliajakirjanike poolt välja antava Hõbepalli tiitli. Oma raamatus on Lindpere nimetanud selle oma karjääri üheks "parimaks passiks", lõppskoori aga "õnnetuks ja rõvedaks viigiks".

94. minutil kukutas Raio Piiroja karistusalas Robin van Persie, kes vormistas penaltist lõpptulemuseks 2:2.

Lindpere kommenteeris raamatuesitlusel 2020. aasta EM-valikgruppide loosi (Eesti vastased on Saksamaa, Holland, Põhja-Iirimaa ja Valgevene - toim) järgmiselt: "Vahet pole, kes täna Eestile vastaseks tuleks, koondis peab tegema lähiaastatel sammu edasi, tooma võitlusvaimu ja tulemused Eesti rahvale tagasi. Ma arvan, et see juhtub. Hollandiga on ju väga hästi mängitud - kodus viiki. Nüüd on tõestamishetk, kas me oleme edasi liikunud. Holland on nende aastatega nõrgemaks jäänud ega ole kahel viimasel aastal suurturniirile jõudnud. Järelikult tuleb Hollandit nüüd võita! Eelmine kord mängisime viiki Hollandi superstaaride armeega. Nad on nüüd muutunud nooremaks meeskonnaks, uued nimed on sees."
Mõelge, kui Eesti mängib viiki või võidab Saksamaad, siis sellest on üle maailma juttu järgmiseks kolmeks aastaks. Ja kui me kaotame, on kõik tavaline, elu läheb edasi.
Joel Lindpere

"Saksamaa on lihtsalt nii kõva pähkel, et neid tasub kõigil Eestimaa pinnal vaatama minna," jätkas Lindpere. "Näen, et Eestil on sellest grupist saavutada midagi suurt. Täna just mõtlesin sellele... Mõelge, kui Eesti mängib viiki või võidab Saksamaad, siis sellest on üle maailma juttu järgmiseks kolmeks aastaks. Ja kui me kaotame, on kõik tavaline, elu läheb edasi."

"Pigem on selliste vastastega rohkem võita ja midagi saavutada kui loota keskmistega mängides edasipääsu, mis on Eestile nii või naa alati olnud raske. Seal on vaja õnne, parimat keskendumist, meil on vaja piisavalt tippliigade mängijaid, kes saaksid regulaarselt mänguaega ja mängiksid igapäevaselt põhikoosseisus. Sellest ainult ei piisa, kui meil on nimed, aga mänguminuteid on vähe. On vaja mängida, treenida, mängida, et saavutada edu."

Milline oleks Lindpere sõnum neile, kes Hollandi ja Saksamaa vastu 2019. aastal väljakule astuvad? "Minu sõnum on see, et kui te endast väljakul ja trennides 110 protsenti ei anna, siis ei juhtu midagi. Aga teil on võimalus teha Eesti jalgpalliajalugu. Oleme küll pisike riik, aga oleme juba midagi saavutanud. Tegelikult on meie jalgpalli eduloo saavutused kõik ees. Need, kes te astute Saksamaa ja Hollandi vastu väljakule, teatke, et meiesugused vanameistrid mängisid Hollandiga omal ajal viiki. Võit võeti meilt läbi eksimuse käest ära. Mina ütlen, et ükskõik, kes on vastane, alla võidu ma ei oota mitte midagi!" vastas Eesti koondises 107 mänguga 7 väravat lööund Lindpere.