Nii sünnimaa Horvaatia kui etnilise kodumaa Serbia kodukondsust omav Vukobratovič jääb valitseva Eesti meisterklubiga seotuks kuni alanud jalgpallihooaja lõpuni, teatab Levadia koduleht.

Kuna Vukobratovići mängijaõiguste päring registreeriti Eesti Jalgpalli Liidus talvise üleminekuteperioodi viimasel päeval ehk 28. veebruaril ning tänaseks on transfer ka EJL-i kohale jõudnud, siis võib uus keskpoolkaitsja juba laupäevases Premium liiga kohtumises JK Sillamäe Kalevi vastu oma debüüdi teha.

Levadia peatreeneri Marko Kristali sõnul on meeskonna värskeim liige hea asendus välismaale siirdunud Aleksandr Dmitrijevile.

"Dmitrijevile otsisime pikka aega asendajat ja Dragomiri näol leidsime väärt mehe. Ta sulas meeskonda kiiresti sisse, märgib sarnaselt Dmitrijeviga kaitsva keskkaitsja positsioonil ning on väga püüdlik ja töökas," iseloomustas Kristal Vukobratovići ning kinnitas, et suure tõenäosusega jookseb serblane laupäeval Sillamäe Kalevi vastu algrivistuses platsile.

25-aastane Vukobratović tunneb end Tallinnas ja uues meeskonnas hästi. "Mind võeti väga sõbralikult vastu, kõik on väga hästi - nii meeskond, treenerid kui tingimused. Vajalikud paberid on vormistatud ning ma loodan laupäeval mängida. Tahame vastasele kõva lahingu anda, valmistume 100-protsendiliselt võitluseks," kinnitas Vukobratović.

Vukobratović sündis 12. mail 1988 endises Jugoslaavias Karlovaci linnas serblaste peres. Karlovac muutus 1990-ndate aastate esimesel poolel Horvaatia ja Serbia vahelise sõja tallermaaks ning sai tugevalt kannatada. Seetõttu kolis Vukobratovići pere sõja eest oma etnilisele kodumaale Serbiasse, Dragomir oli siis vaid kuuene.

Jalgpalliga tegi mees tutvust uues kodulinnas Novi Sadis ning on sealse kuulsa klubi Vojvodina kasvandik. Serbia meistrisarjas debüteeris ta juba 17-aastaselt. 2007. aastal jõudis Vukobratović oma kasvatajaklubiga Serbia karikafinaali, kuid kaasa seal ei löönud.

Kaks mängu on Vukobratovići arvel ka Belgradi suurklubi FK Crvena Zvezda eest, kuid palju aega veetis ta erinevates väiksemates Serbia klubides laenul kuni hooajal 2009/10 võitis FK Borac Banja Lukat esindades Bosnia ja Hertsegoviina karika ning tuli meistrivõistlustel pronksile.

Viimased kolm aastat pallis Vukobratović Venemaal (Gazovik Orenburg, Metallurg-Kuzbass Novokuznetsk) ja Kasahstanis (FC Sunkar) ning nii saab Levadiast juba viienda riigi klubi, mida 25-aastane poolkaitsja esindanud.

Karjääri üks säravamaid hetki oli Vukobratovici jaoks Serbia noortekoondisega kuni 19-aastaste Euroopa meistrivõistluste lõppvõistlusele pääsemine. 2007. aasta finaalturniiril Austrias - samas esindas Venemaa koondist ka endine levadialane Nikita Andrejev - jäi Serbia oma alagrupis Prantsusmaa ja Saksamaa järel kolmandaks ning kohamängudele ei pääsenud. Vastaste tasemest annab ehk aimu, et sakslaste ridades esinesid Mesut Özil ja Jerome Boateng või Hispaania koondises tulid Euroopa meistriks Javi Martinez ja Cesar Azpilicueta.

"Olen väga rahul võimaluse üle Eestis jalgpalli mängida. Tahan saavutada koos Levadia meeskonnaga häid tulemusi Eesti sarjades ning edeneda UEFA Meistrite liigas nii kaugele kui võimalik. Minu motoks on liikuda edasi samm-sammult. Kui kõiki hästi ja õigesti teha, siis tuleb ka treeneri rahulolu, austus ning võimalus kõrgemale tasemele edasi liikuda," kirjeldas serblane oma eesmärke alanud jalgpalliaastaks.