"Muidugi tegime enne mängu Eesti-Leedu vastasseisu kohta nalju. Pärast esimest omavahelist kohtumist oli ka hea tagasi klubi juurde minna ja Arturile öelda, et me võitsime!" rääkis koos Eesti väravavahi Artur Kotenkoga Valgevenes Saligorski Šahtjori esindav Mikoliunas.

Eelmises kohtumises Eesti vastu otsustava 1:0 võiduvärava löönud pookaitsja jätkas: "Ka enne seekordset mängu andis ta teada, et küll Eesti võidab. Mina jällegi vastu, et meie võidame! Seega oli meie vahel selline heatujuline nöökimine."

Kui Mikoliunas lisas, et homses mängus saab otsustavaks võidutahe, toetas teda ka Leedu koondise peatreener Igoris Pankratjevas, kes sõnas: "Usun, et tuleb võrdne mäng ning võidab see, kes on näljasem ning teeb vähem vigu."

Mil viisil võib leedukaid segada faktor, et viimases seitsmest kohtumisest on nad kaotanud kuus ning viigistanud ühe? "Muidugi ei ole kaotamine hea, aga näiteks meie viimane mäng Šveitsi vastu ei olnud üldse halb (Leedu kaotas lõpu eel 1:2 - toim.). Nüüd on selge, et peame tabelis tõusma ning vajame selle jaoks võitu," rääkis Pankratjevas.

Eestlaste tugevusena tõi Leedu koondise juhendaja välja hea meeskonnatöö. "Teie mängijad on pikalt koos mänginud ning tunnevad üksteist hästi. Muidugi on ka Eestil omad võtmemängijad, aga nende peamise tugevusena näen ma ikkagi meeskonnatööd."

Mis võiks aga olla Eesti nõrkus, misläbi Leedu võitu jahtima tuleb? "Analüüsisime vastaste mängu ning teame ka nende nõrkusi, mida on võimalik ära kasutada. Neid nõrkuseid ma arusaadavalt välja tooma ei hakka, aga on teada, et Eesti mängib kaitses väga kompaktselt ning neile ei ole kindlasti lihtne väravat lüüa."