Vestlusringi haaratud Kristjan Kais, Marko Kristal ja Gert Kullamäe jõudsid ühisele seisukohale, et kui vaadata näiteks Balti liiga tasandil toimuvaid võistlusi, on Eesti kohtunikud liiga ausad, andes sellega oma võistkondadele valusa hoobi.

"Eestlane on aus inimene ja meie kohtunik ei tee nii väga riigi kasuks ära. Aga Lätis ja Leedus... Ärme sinna kaugemale lõuna poole enam lähegi, seal kipub aina hullemaks," vahendas oma kogemusi aastaid tipptasemel võrkpalli mänginud Kais.

"Ma olen Kristjaniga täiesti nõus. Eesti kohtunikud on oma meeskondade vastu kohati liiga ausad ja nendega on vaata, et kõige raskem," lisas jalgpalliklubi Tammeka peatreener Kristal.

"Mul on nii hea meel, et ka teiste alade inimesed sellel teemal räägivad," võttis kiirelt sõnasabast kinni TÜ/Rocki abitreener Kullamäe. "Eesti kohtunik tahab olla üdini objektiivne ja tihtipeale kukub see tal hästi valesti välja. Mul oli eelmisel aastal tohutu hea kogemus Balti liiga mängust kui kohtusime Tartus Ventspilsiga. Külalised võitsid napilt ja meie kohtunikud tegid lõpus väga kaheldava vile. Vastaste treener pani pärast käe pihku ning sõnas: küll teil on siin hea, Eestis, nagu kodus mängiksime," vuristas Kullamäe. "Ma ei tea miks, aga see lihtsalt on nii."

"Tegelikult võiks hakata noori kohtunikke välja koolitama. Võtad 2-3 meest Balti liiga mängule kaasa, lähed kusagile Rudupisesse või kuhu iganes ja kindel värk, et sulle hakatakse seal halba tegema. Võid mürki võtta selle peale. Ja siis mehed õpivad, kuidas peab kodus vilistama," lõpetas Kullamäe pika monoloogi.