Tehva tegi Pohlakule ettepaneku olla ümarlaua eestvedajaks, kus räägitaks Kalju mängija Oliver Konsa narkokuriteost ning sellest, kuidas tulevikus selliseid juhtumeid ennetada, mille peale vastas Pohlak emotsionaalse kirjaga, saates selle ka kõikidele Eesti jalgpalliajakirjanikele.

"Ma ei tahtnud absoluutselt, et meie kirjavahetus avalikuks tuleks. See oli ka minu jaoks üllatav. Meil oli Pohlakuga omavaheline vestlus," ütles Tehva Delfile ning avaldas kahetsust, et Pohlak juba eos tema ümarlaua idee maha laitis. "See on äärmiselt kahetsusväärne ja teeb meele väga kurvaks, et juba eos, enne kui üks hea mõte saab arutamist, on sellele antud hävitav ja isegi solvav hinnang. Ma olen täiesti šokis. Ma ei saa aru, milles me süüdi oleme, kui me tahame nendest asjadest rääkida. Miks meid siis sellepärast sopaga üle valatakse? See on õudselt valus."

Tehva soovib ühise ümarlaua taha koondada erinevaid jalgpalliklubisid, et esmaspäeval lahvatanud narkoskandaali teemadel rääkida ning kõiksugu ohte ennetada. Pohlak kirjutas oma kirjas Tehvale, et selleks ei tule teha muud, kui lõpetada jalgpallurite käimine temale kuuluvas ööklubis Prive ning "eemalduma inimestest, kes küüniliselt oma käitumisega hävitavad teiste inimeste elu", pidades silmas Kalju VIP-tribüünil viibinud kriminaalse taustaga isikuid.

"Need ongi täpselt need asjad, millest me selles ümarlauas tahaks rääkida. Kui on mingeid kartuseid või ohte, siis seda ongi vaja avalikult arutada. Et kummutada igasugused kuulujutud, rääkida asjadest nii, nagu nad on, õppida nendest kurbadest kogemustest ja üritada kujundada mingisugune seisukoht tulevikuks," jätkas Tehva.

"Me käitusime siirast tahtest leida asjale lahendus. Me ei saa panna pead liiva alla ja öelda, et seda ei juhtunud. See juhtus ning võib sama hästi juhtuda homme mõnes teises jalgpalliklubis. See on meie kõigi ühine mure. Minul on selg sirgu. Ma ei tunne ennast selles süüdi, aga ma tunnen, et ma pean vastutama, sellest rääkima, kaasama sinna lapsevanemaid, treenereid, ühiskonnategelasi, ajakirjanikke. See on meie kõigi ühine probleem. Jalgpalliliit peaks olema sellel ümarlaual liidrirollis ja Aivar Pohlak võiks olla selle ümarlaua liider, kellele teised järgneksid. Oleme äärmiselt üllatunud, et ta niimoodi reageeris."

Tehva lisas, et üritab Pohlakuga veel sel teemal vestelda, kui kõik tunded on maha jahtunud ning loodab, et ümarlaud saab siiski teoks. "Kindlasti me üritame temaga rääkida. See olukord ei vii praegu jalgpalli edasi. Me saame aru, et tal võib praegu raske olla. Ka mul on raske. Sellepärast ma ei olegi ta peale pahane. Vastupidi. Ma tunnen talle kaasa ja saan aru, et ta närvid ei pea antud olukorras vastu, aga usun, et homme on uus päev ja kui me selle asja üle kainelt järele mõtleme, siis sellist ümarlauda oleks vaja," ütles ta.