"Seda integratsiooni, mida jalgpallikoondis näitab, on tervele eesti rahvale raske peale panna. Inimesed mõtlevad ju ikka rohkem enda peale ning igaühel on omad eesmärgid. Rahvast võib ühendada ja koos hoida, kui suurel hulgal inimestest oleks üks ühine eesmärk. See on võib-olla see saladus, milles koondise edu peitub," rääkis Vassiljev.

Eesti koondise tänavust edukat EM-valiktsüklit ei tahtnud Vassiljev ainult enda teeneks lugeda, vaid tubli oli tema sõnul kogu meeskond.

"Ma ei saa öelda, et ma olen säravam kui teised. Iga mängija tuleb väljakule oma ülesandega, mida vaja täita. Mõned löövad väravaid, mõned peavad oma väravat kaitsma. Meedias kirjutatu avaldab publikule suurt mõju ja nii arvavadki inimesed, et üks mees teeb kõik ära," sõnas ta.

Vassiljev ei kahetse, et sel aastal Venemaa meistriliigaklubi Permi Amkariga liitus, kuigi ei saa seal alati väga palju mänguaega.

"Selline on jalgpall. Väljakul mängivad 11 meest, veel vähemalt seitse peavad istuma pingil, ülejäänud lausa tribüünil või teleka ees. Igal treeneril on oma visioon ning ma saan temast aru. Igal juhul oli sinna minek õige samm ning annab mulle võimaluse arendada. See, et ma pingil istun, on võib-olla ka uus motivatsioon, mis annab jõudu juurde," rääkis Vassiljev.