Olukord leidis aset mängu lõppfaasis, kui mees lühikese vahega kaks kollast kaarti sai ning seetõttu punase kaardiga väljakult eemaldati. Afektiseisundisse sattunud pallur ründas seepeale väljakukohtunikku Kristjan-Eric Läänet, lüües teda rusikaga näkku.

"Löögihetk ise ei ole mul ausalt öeldes meeleski. Enda meelest ma ei saanud talle hästi pihtagi, natuke läks nagu riivamisi. Aga ma täpselt ei mäletagi," kahetses Kuuskmäe Delfile.

Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete spetsialisti Sander Jürjensi sõnul on kohtunik Lääne tervislik seisund hea, kuigi nägu on löögist veidi paistes.

Koletu juhtumi järel läks olukord Paldiskis Alexela Arenal käest ära: tribüünilt mängu jälginud vastasmeeskonna fännid tormasid platsile ning tahtsid Kuuskmäe üle omakohut mõista, ent FC Soccerneti mängijad ja Pakri meeskonna treener hoidsid hullema ära. "Päris suur rahvas jooksis platsile," meenutas ta.

Pisut rahunenuna läks mängija kohtumise järel ka kohtunike ees vabandama. "Tundsin ennast süüdi, see oli väga vale käitumine."

Kuigi olukorra kohta tehti avaldus ka politseisse, ei ole temaga veel ei võimude poolt ega ka jalgpalliliidust ühendust võetud. Endamisi on mees leppinud aga juba väga pika mängukeeluga. "Olen sellega arvestanud. Kui peaks eluaegne keeld tulema, siis eks ma oskan ka muid spordialasid."

Jürjensi sõnul otsustab mängukeelu pikkuse jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon. "Kui distsiplinaarkomisjonini jõuab mängu kohtuniku raport, algatatakse distsiplinaaruurimine. Uurimise käigus kogutakse asjaosalistelt nende ütlused ja võimalusel hangitakse video- ja pildimaterjal. Seejärel saab distsiplinaarkomisjon teha oma otsuse. Enne raporti laekumist karistuse üle ei spekuleeri."