VÕTMEMOMENT | 5. ja 8. minut. Neid kahte olukorda - Vihmanni nurgalöögi järel peaga löömata jäänud väravat ja teisel pool väljakut sooritatud nurgalööki, millest Willi Orban 1:0 lõi -, tuleb vaadelda korraga. Oleks Eesti kiirelt ära löönud, võinuks mängu käik kujuneda hoopis teistsuguseks. Ungari nurgalööki ja 1:1 viigiväravat poleks ehk ära hoida suudetud, aga ka viigilise skoori puhul oleks nad rohkem jalga väristama hakanud ja meil võinuks rohkem võimalusi tekkida. Kindlana hoitud eduseis avapoolajal kasvatas aga kodumeeskonna enesekindlust ning viis 69. minutil ka teise tabamuseni.

MUST LAMMAS | Mihkel Aksalu. Väike valearvestus pallile järele minemisel, mis oli kõrge kaarega tema suunas tulemas tänu Taijo Teniste ebaõnnestunud väljasöödule, mis põrkas vastu Adam Szalaid. Väravast välja tulles jättis ta Szalaile võimaluse pall üle enda väravasse tõsta. Ebakindlust kiirgas Aksalust mitmel korral ka avapoolajal. Äärepealt oleks ta kahe valesööduga endale veel kaks palli selja taha lasknud, kuid jõudis kas viimasel hetkel tühjaks jäänud väravasse tagasi või polnud ungarlaste pealelöök lihtsalt piisavalt tugev.

MÄNGU STAAR | Adam Szalai. Aksalu valearvestus oli üks asi, aga au tuleb anda ka Hoffenheimi ründaja ja Ungari koondise kaptenile, kes võimaluse avanedes oma löögitugevuse täpselt doseeris. See värav murdis eestlaste vastupanuvõime lõplikult.

MIKS LÄKS NII? | Tuleks pigem küsida: mis läks valesti? Ungari tegi kavalalt, lastes Sinisärkidel esimese seitsme minutiga arvata, et neil lubataksegi täna rohkem palli vallata. Pärast Madis Vihmanni ohtlikku pealööki 5. minuti nurgalöögi järel pandi peale hirmus surve ning oldi eestlastel takjatena küljes igal pool - oma värava lähistel, keskväljal, standardolukordade ajal. Kogu Eesti kaitseliinist õhkkus ebakindlust, mida süvendasid Aksalu valesöödud ja teadmine, et tagant läbi mängimine ei ole enam lahendus. Keskväljal sundis ungarlaste pidev lähikontakt meid tegema vildakaid puuteid ja valesöötudega vastastele palli loovutama.

KUIDAS EDASI? | Eestil pole pühapäeval enam millegi peale mängida. Ainult FIFA edetabeli punktidele, millel me ei tohi samuti väga langeda lasta, kui me ei taha 2022. aasta MM-valikturniiri loosimiseks Andorra ja San Marinoga ühte potti kukkuda. Arvestades, et see tsükkel on meie jaoks juba aia taha läinud, teeb Martin Reim ilmselt koosseisus hulganisti muudatusi. Võimaluse võiks anda näiteks Marek Kaljumäele, Artjom Artjuninile, Brent Lepistule, miks mitte ka Marko Meeritsale väravas. Täna väljakul käinute motivatsioon on juba niigi maas, ehk on see seniste kõrvalseisjate puhul suurem. Kaartide tõttu võib Budapestist otse koju lennata Henri Anier. Kreekas vabaneb mängukeelust keskkaitsja Nikita Baranov.

KILD | Idioot Eestist. Teisel poolajal, kui tiksusid juba kohtumise üleminutid, tormas üks mees, seljas punane pusa ja peal sinine särk numbriga 10, väljakule ja lõi palli Ungari väravavahi selja taha. Sõnum oli ilmselge: kui teie, mehed ei löö, löön ise! Aga teostus võib Eesti jalgpalliliidule kaasa tuua pahandusi. Millal ükskord aru saadakse, et väljakule hüppamine ei ole lahe tegu!?