Kelle poolt Eesti 2026 MM-i korraldajamaa valimisel hääletab?

Avalikustame oma valiku homme koos hääletustulemuse selgumisega. Arutasime teemat 19. mai juhatuse koosolekul ja leppisime toona kokku, et täna peale mõlema kandidaadi presentatsiooni nägemist Moskvas annan juhatusele kirjaliku ülevaate, peale mida teeme lõpliku otsuse. Hommikul oli vastav koosolek ja peale seda kirjutasin ka juhatusele.

Nii Maroko kui USA/Mehhiko/Kanada ühispakkumine soovisid tulla Tallinna meiega kohtuma ja eraldi tutvustama oma kontseptsiooni, aga loobusime sellest, kuna FIFA tegi pakkumistele põhjaliku analüüsi (materjali oli ca 200 lk) ja teadsime, et Moskvas tehakse presentatsioon niikuinii.

Kas marokolastega oli nende siin olles sellest juttu? Tegid nad selles osas mingit kampaaniat? Või oli nende koondise siia toomisel juba vastav klausel sees?

Maroko koondise Eestisse tulek ei olnud seotud nende kandideerimisega ja sellest ei olnud mängu kokkuleppimise ajal kordagi juttu. MM 2026 korraldajaks saamisega tegeles neil üldse eraldi tiim, mis ei olnud koondise tegemistega seotud. Mõistagi oli mängu ajal sellest põgusalt juttu – kirjeldasime ära oma otsustusprotsessi ja sellega asi piirdus.