22-aastane äärekaitsja Elhi tunnistas, et tema viimatine koduklubi Infonet pakkus talle lepingut ka algavaks hooajaks, kuid esialgu soovib mängumees ka mujal ringi vaadata: "Kuulan maad, vaatab mis saab. Pakuti siit-sealt - eks ma vaatan ringi, mis on piiri taga ka. Pea ees ei hakka kuhugi jooksma, tuleb hoida kainet pead ja võtta rahulikult."

Kas mingil määral soovis pikaaegne noortekoondislane keskkonnavahetust ka suurema konkurentsi ja kõrgemate ambitsioonide tõttu? "Natuke võinuks ehk tõesti Infonetis konkurentsi olla rohkem. Aga ei ütleks, et halvad poisid olid minu positsioonil, jalga sirgeks lasta ei saanud. Infonetil ka ikkagi minu teada päris kõrged ambitsioonid see aasta."

Mida kujutab endast Rafinha?

Üks mitmest Kalju testitavast - 23-aastane brasiillasest ründav poolkaitsja Rafael de Sa Rodrigues ehk Rafinha - viibib Eestis testimisel kuu aega. Viimati pallis mängumees Brasiilia esiliigas Mogi Mirimi ridades.

Selle tiimi omanikuks on legendaarne Brasiilia koondislane Rivaldo, kes viimastel hooaegadel ka ise aeg-ajalt väljakul on käinud. Rafinha ise paraku üleliia mänguaega Mogi Mirimi ridades ei teeninud - mullu pääses ta varupingilt platsile vaid kolmes kohtumises. Eelnevad aastad on Kalju testitav veetnud Brasiilia madalamates liigades.

"Tean, et Rafinha on mänginud väga tugevate vastastega. Nüüd tal aga Brasiilias leping lõppes ja mees võttis minuga kontakti. Vaatasin video läbi ja leidsin, et ta on minu hinnangul huvitav mängija, kellel on 23-aastase kohta korralik CV," iseloomustas oma kaasmaalast Kalju treeneritetiimi kuuluv Fredo Getulio Aurelio.

Quintieril pakkumisi ka Maltast ja Itaaliast

"Leidsime, et on parim, kui ta tuleb just praegu ja esialgu üheks kuuks. Siis ta saab kohaneda kliimaga. Kuno (Kalju president Kuno Tehva - toim.) ütles ka, et parem jääda pikemalt - ilm on tema jaoks uus, lisaks ei räägi ta inglise keelt. Algul elab ta aga Damianoga (Damiano Quintieriga -toim.), kes saab portugali keelest aru ja aitab tal sisse sulanduda," jätkas eelmise hooaja lõpus ka Kalju peatreeneri kohuseid täitnud Getulio. "Damiano ise on meiega terve aasta kontaktis olnud ja Kalju mänge jälginud. Ta sai 2013. aasta lõpus viga ja oli mullu traumaga väljas. Talle aga meeldib siin olla ja nüüd otsustasime talle Kaljus taas võimaluse anda. Tal oli ka pakkumisi Maltast ja Itaalia madalamatest liigadest, kuid mees ise soovis just Kaljusse naasta."

Treener jätkab, et enne Rafinha Eestisse toomist tehti ka korralik kodutöö: "Rääkisin kaks kuud temaga seotud inimestega. Võiksin Eestisse tuua sadu brasiillasi, aga paljud ei saaks siin hakkama. Teistele võibolla jällegi ei sobi Brasiilias, aga sobib Euroopas. Palju oleneb ka töötahtest. Rafinha vennast agent helistas mulle peaaegu iga päev ja nüüd ta siia kolm päeva tagasi jõudiski."

"Ma hoiatasin ka ette, et ära unista, et tuled Euroopasse, teed paar kuud tööd ja saad suure palgaga pensionile minna. Pigem on Eesti koht, kus end tõestada ja siis edasi liikuda. Nagu ütlesin, on suhtumine väga oluline. Siin on neid olnud küll, kes käisid väga tihti diskoteekides. Näiteks Felipe (Felipe Nunes - hooaegadel 2008-2010 ja 2014 Kaljus mänginud brasiillane, kes oli ka tiimi üks parimaid väravakütte.) - ta käis tihti väljas, aga suutis enamasti ka väljakul vajalikku tulemust näidata. Ütlesin, et kui kasutad ka aju, võid kaugele jõuda. Paraku ta seda ei suutnud. Seega soovimegi, et järgmised, kes siia tuleks, oleks professionaalse suhtumisega ka väljaspool platsi."