Kalju sai karistada, kuna nende koosseisus osales Henrik Pürg, kes on osalenud alates 22. juulist rohkem kui 50 % Premium liiga kohtumistest ega oleks tohtinud juhendi kohaselt duubelsvõistkonna üleminekumängus osaleda. Welco tunnistati võitjaks ning tartlased võivad ühineda Esiliigaga.

Kalju kodulehel avaldatud teates seisab: "Nõmme Kalju FC viis nimetatud juhtumi asjaolude selgitamiseks läbi sisejuurdluse. Vastavalt klubisiseselt kehtivatele reeglitele vastutab mängijate kasutamise eest treener. Selliselt on klubisiseselt asjad korraldatud seetõttu, et klubi struktuuri ja ametikohtade lõikes on tegemist ainukese loogilise valikuga: meil on üle 30 treeninggrupi, mida igaüht haldab vastutav treener, kes võib vajadusel pöörduda nõu saamiseks klubi juhtkonna poole või alati ka otse Jalgpalliliitu.

Käesoleval juhul oli vastutavaks treeneriks Zaur Tšilingarašvili, kes olemasoleva meilivahetuse ja asjassepuutuvate isikute ütluste kohaselt kontrollis ainult mängukeeluga mängijaid ja kasutatavat mänguvormi. Juhendi punkti 32.20, mis sätestab erandi mängijate kasutamiseks üleminekumängudes, ei kontrollitud."

Tšilingarašvili: „Oma 24aastase töökogemuse ajal pole mul sellist asja juhtunud. Enne mängu tutvusin juhendiga ja küsisin mängukeeluga mängijate kohta kinnituse. Kahjuks ei taibanud antud punktile eraldi tähelepanu pöörata ja selle kohta küsida. Palun oma eksimuse eest vabandust.“

Kalju noortetöö juht Kristen Viikmäe: „Nõmme Kalju FC teeb juhtumist oma järeldused. Kindlasti ei saa muuta põhimõtet, et lõplikuks vastutajaks jääb treener, kuid võibolla saab klubi appi tulla, et aidata treeneritel nn „erijuhtumite“ korral erandite rägastikus orienteeruda, näiteks täpsustades siseprotseduurides, milliseid juhendi punkte enne mängu kindlasti kontrollida tasuks. Vabandame ka omalt poolt kõigi poolehoidjate ees ja tegutseme suunas, et tulevikus selliseid olukordi ennetada.“