Samal ajal on sugugi mitte palju vähem olulisem matš toimumas Lillekülas Sportland Arenal, kus samuti tiitlimõtteid mõlgutav FC Levadia võtab vastu FC Flora.

Niivõrd tähtsatele kohtumistele on Eesti Jalgpalli Liit õigust mõistma määranud Eesti absoluutsed tippkohtunikud. Kalju ja Infoneti kohtumist vilistab Eesti tuntuim ja tituleerituim vilemees Kristo Tohver, Levadia ja Flora heitlust samuti rahvusvahelist kogemust eviv Eiko Saar.

Kohtunike vaatevinklist on viimase vooru olulised matšid tavapärastest pisut teistsugusemad. Näiteks on nii Kalju ja Infoneti kui ka Levadia ja Flora kohtumistel ametis kuueliikmelised kohtunikebrigaadid. „Tavaliselt on meil igas voorus üks selline mäng, aga kuna praegu on kaks väga tähtsat mängu, siis mõlemil,” selgitab Eesti Jalgpalli Liidu peakohtunik Uno Tutk.

Peale selle tuleb viimase vooru kohtumisi sportliku printsiibi järgi alustada täpselt samal ajal. Tutki sõnul ei hakka vilemehed siiski põnevusfilmide kombel üheskoos oma käekellasid sünkroniseerima, vaid kasutavad muid vahendeid. „Kellad on ju üle Eesti niigi igal pool sünkroonis! Püüame lihtsalt maksimaalselt täpselt avavile anda.”

Mitmetes meie lähiriikides on vutiliit olulisteks mängudeks toonud kohtunikud hoopis välismaalt, et võimalikke eelarvamusi nii mängijate kui vilemeeste seas vältida. Tutki sõnul ei tulnud Eestis selline variant aga isegi mitte kõne alla. "See tähendaks seda, et kui me oma kohtunikega ei saaks hakkama, siis oleks meie jalgpallis midagi mäda. Aga kuna meie jalgpallis midagi mäda ei ole, siis meie oma kohtunikud saavad selle tööga hakkama," on Tutk resoluutne.

Kristo Tohver, kes vilistab homme Kalju ja Infoneti mängu, mõistis õigust täpselt samas kohas toimunud sama kohtumist ka sel kevadel - toona võitis Kalju kohtumise 2:1, sealjuures välkus punane kaart mõlema tiimi mängijale - nõmmekate poolt saadeti varakult duši alla Jorge Rodrigues, infonetlaste leerist eemaldati Dmitri Kruglov.