Väärib ka mainimist, et tänase trenni viisid läbi abitreenerid Sergei Terehhov ja Fredo Getulio Aurelio. Novembri alguses uueks peatreeneriks määratud endine Sillamäe Kalevi loots Sergei Frantsev viibib kuni 21. detsembrini veel treenerikoolitusel Moskvas.

Kuigi mitmed lahkujad olid teada juba varem, võib nüüd täie kindlusega öelda, et Kaljuga ei alustanud uueks hooajaks ettevalmistamist Joel Lindpere, Allan Kimbaloula, Vladimir Voskoboinikov ja Ken Kallaste. Eelnevalt oli teatatud ka serblasest kaitsva poolkaitsja Borislav Topici lahkumisest.

Nende asemel võis Hiiu mändide all näha aga mitmeid uusi ja huvitavaid nägusid. Näiteks alustas Nõmme tiimiga ettevalmistamist 23-aastane brasiillasest ründav poolkaitsja Rafael de Sa Rodrigues ehk Rafinha, kes viibib Eestis testimisel kuu aega. Viimati pallis mängumees Brasiilia esiliigas Mogi Mirimi ridades.

Selle tiimi omanikuks on legendaarne Brasiilia koondislane Rivaldo, kes viimastel hooaegadel ka ise aeg-ajalt väljakul on käinud. Rafinha ise paraku üleliia mänguaega Mogi Mirimi ridades ei teeninud - mullu pääses ta varupingilt platsile vaid kolmes kohtumises. Eelnevad aastad on Kalju testitav veetnud Brasiilia madalamates liigades.

Liitumas ka peatreenerile tuttav Sidorenkov

Viimati pallis mängumees Brasiilia esiliigas Mogi Mirimi ridades.
Delfi Sport
Samuti tegid meeskonnaga treeningkorra kaasa pikaaegsed noortekoondislased Trevor Elhi ja Gerdo Juhkam. Homme liitub Kalju trennidega veel Vlasiy Sinyavskiy.

22-aastane Elhi on viimastel aastatel pallinud Infonetis, kus ta ka kindlaks põhimeheks kerkis. Noorteklassides ründajana tegutsenud mängumees on viimastel aastatel pallinud äärekaitses, kuid võib tegutseda ka poolkaitseliinis. 21-aastane Juhkam pallis viimasel hooajal Viljandi Tulevikus, kus oli tegev nii keskkaitses kui kaitsvas poolkaitses.

Novembri lõpus 19. sünnipäeva tähistanud Sinyavskiy on varasemalt testimisel käinud ka Saksamaa madalamates liigades, eelmise hooaja teise poole kandis ta Narva Transi särki. Eelmisel esmaspäeval võttis ta osa ka Levadia treeningust, kuid nüüd paneb ründav poolkaitsja end proovile teises pealinna suurklubis.

Lisaks peaks 21. detsembrist meeskonnaga liituma 24-kordne internatsionaal Andrei Sidorenkov. 31-aastane vasakkaitsja on peatreener Frantsevile eelnevalt tuttav Sillamäe Kalevi aegadest.