„Jalgpall on väga liikuv ja arendav mäng, mis nõuab kiiret analüüsi ja empaatiavõimet. Me kõik oleme loodud kehaliselt aktiivseks. Minevikus oli see meie igapäevaelu loomulik osa, kuid tänapäeval oleme muutunud aina passiivsemaks. Lapse arengus on mõtestatud liikumine väga olulisel kohal, see aitab neil tulevikus olla sotsiaalselt julgem ja oma tegudes kindlam,“ ütles Lindpere.

SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi laiendas ürituse eesmärki: „Asendushooldusel viibivatel lastel puudub kodune tugi oma ema ja isa näol, kes aitaksid leida temas peidus olevad erilised anded. Tänane koostegemine on oluline meie lastele, sest iga laps on eriline - kohtumine oma ala professionaalidega annab neile enesekindlust ja innustust leida oma hobi, millele pühenduda.“

„EJL-i ja SEB Heategevusfondi koostöös korraldatav heategevuslik spordipäeva laiem eesmärk on pakkuda kõigile Eestimaa lastele võimalust jalgpallimängust osa saada ning populariseerida jalgpalli noorte ja amatööride seas. See, mis toimub spordiala tipus, on otseselt seotud rahvajalgpalliga,“ märkis EJLi noorteprojektide koordinaator, endine koondislane Teet Allas.

Jalgpallipäev toimus UEFA Grassroots Day raames. Lastele esines trikijalgpallur Eno Lints, harjutusi aitasid läbi viia naistekoondise kapten Kethy Õunpuu, naistekoondise peatreener Keith Boanas ja abitreener Katrin Kaarna, U-16 koondise peatreener Marko Pärnpuu, U-15 koondise juhendaja Karel Voolaid, EJLi rahvajalgpalli juht Ants Juhvelt, ekskoondislane Teet Allas ning EJLi tehniline töötaja Rain Nappir.

Iga laps, kes jalgpallipäeval osales, sai särgi, millel on Mart Poomi, Joel Lindpere, Ragnar Klavani, Taavi Rähni ja teiste tippmängijate autogrammid ning kingiks oma isikliku palli.