Neljapäevasel pressikonverentsil, kus Rüütlist loobumisest teatati, ütles Aivar Pohlak välja järgmised sõnad: "Augusti kuus esimesel kohtumisel veel enne juhatuse koosolekut jalgpalliliidu sportliku poole juhtide peasekretär Anne Rei ja tehnilise direktori Janno Kivisillaga kohtumisel ütles Janno välja väga selge seisukoha, et ükski treener peale Tarmo RÜütli ei ole täna valmis Eesti A-koondist lisama. Tõsi, pean lisama, et jalgpalliliidu juhatuses selle esimese arutelu juures, kus arutati põhimõttelist küsimus, kõlas küll ka hääli, et juhul kui me ei leia praegu välismaist treenerit, siis nemad tahaksid pöörduda tagasi arutelu juurde, kas Rüütli või teine Eesti treener. Aga ma oletan, et see hoiak oleks jäänud vähemusse."

Kivisild põhjendas Delfile ja Eesti Päevalehele, et augustis oli seis U-21 koondise ning teiste potentsiaalsete kandidaatide Igor Prinsi ja Marko Kristali koduklubides teine.

"Martin kommenteeris seda ka ise ja ütles, et ei ole veel valmis A-koondist juhedama. Selleks hetkeks, kui temalt seda küsiti, oli tal U-21 koondisega peetud ainult kaks kohtumist: kaotus Taanile ja viik Andorraga. Lisades siia juurde Peterburi turniiri tulemused, siis oli bilanss 5 kaotust, 4 viiki ja 1 võit. Minu arvamus oli toona, et Martin vajab kindlasti rohkem aega, et teha samm edasi A-koondisse," rääkis Kivisild.

"Kristalil ja Prinsil oli seis selline, et üks oli just Kaleviga viiki mänginud ja teine Tammekale 1:2 kaotanud. Marko oli teel esimese tiitli poole, aga keegi ei teadnud, kuidas hooaeg lõpeb. Oli näha, et see oli tal alles esimene tõsine proovikivi klubitreeneri karjääris, kus ta millegi peale mängib ja on teatud surve all. Enamus mänge pöörast ta küll enda kasuks, aga siis oli just tulnud tagasilöök. Igor Prinsil olid seljataga imelised mängud HJK vastu, mis Kaljule ajaloolise tulemuse tõid, aga edasi tuli kahe mängu kokkuvõttes selge allajäämine (Plzeni Victoriale 2:10 - toim), pluss liigas oma muredega maadlemine. Eesti koondis on koht, kus huvi ja ootused on paraku väga kõrged. Augustis ma kedagi peale Tarmo Rüütli eestlastest koondist juhendamas ei näinud."

Nüüd, kus Reimil on U-21 koondisega saavutatud 1:0 võit Sloveenia üle, 1:1 viik Bulgaariaga ja 2:0 võit Andorra üle, lisaks südi esitus Venemaa vastu, mis kaotati lõpu eel valusal moel 0:1, on Kivisild oma arvamust pisut muutnud.

"Kui minu käest täna küsitaks, siis ma julgeksin inimestel soovitada Martin Reimi peale mõelda," sõnas Kivisild. "Siin on Martini enda tunnetuse küsimus, kas ta on selleks valmis või mitte. See aasta on näidanud, et ta on U-21 koondisega õigel teel."

Enda jätkamises pole kindel

Pohlaku pressikonverentsilt jäi veel kõlama tõsiasi, et juhul kui üldse Eesti treeneri poole lähiaastatel vaadatakse, on Reim peakandidaat, sest töötab juba jalgpalliliidu süsteemis. Pohlak lausus: "Seis on selline, et ei Nõmme Kalju ega Levadia ei kiljuks vaimustunult, kui me täna teataks, et me Igor Prinsi või Marko Kristaliga alustaks läbirääkimisi kaasamaks neid peatreeneri tiimi. Vabad mehed võimalikuks tiimiga liitumiseks on ikkagi need, kes on jalgpalliliidu enda palgal."

Kivisild lisas, et Reimi siirdumine ühel päeval U-21 koondise juures A-koondisse oleks loogiline, kuna "ta töötab tänasel päeval vanusegrupiga, kes järgmisena A-koondisse murdma peab".

Kristali ja Prinsi kahjuks räägib tõsiasi, et kumbki pole varem koondise treeneri ametit pidanud. "Pean hästi oluliseks treeneri kogemust töötamaks enne A-koondise juhtimist töötada enne mõne teise koondise treenerina, kuna klubitreeneri ja koondisetreeneri tööspetsiifikad on niivõrd erinevad," lisas Kivisild.

Kas Kivisild ise koondise abitreenerina jätkab, sõltub tema sõnul eelkõige uuest peatreenerist. "See sõltub väga palju sellest, millised on uue peatreeneri mõtted ja ideed," ütles ta.