Kazakovi keelu põhjustas tõsiasi, et mees tegutses 1. oktoobril toimunud alla 11-aastaste poiste kohtumises FC Levadia Musta ja Tallinna Sparta vahel kohtunikuna purjus peaga.

"Nii noorte laste mängudele ei määra kohtunikke jalgpalliliit, vaid kohtuniku korraldamise kohustus jääb kodumeeskonnale. Sel puhul oli kodumeeskonnaks Levadia, kes määras kohtunikuks Igor Kazakovi," tõdes Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht venekeelsele ERR-ile. "Mängu järel saime kaebusi, et kohtunik oli olnud ebaadekvaatses olekus. Selgus, et ta oli alkoholijoobes."

Uiboleht lisas, et eriliselt häbiväärne oli tõsiasi, et tegemist oli laste mänguga. "Jalgpallis purjus peaga kohtunik olemine on igal juhul väga halb, aga eriti karmiks teeb selle olukorra see, et tegu oli laste kohtumisega."

Levadia klubi tegevjuht Sergei Hohlov-Simsoni sõnul võttis klubi asja osas selge seisukoha. "Meie klubi seisukoht on ühemõtteline. Kuulsime vahejuhtumist järgmisel päeval, aga me ei ole nõus väitega, et Kazakov tuli mängule purjus peaga - ta oli lihtsalt tugevas pohmellis. See ei ole siinkohal aga väga oluline - tema tegevus oli lubamatu.

Levadia eemaldas ta töölt, mis on seotud jalgpalliga ning nüüd tegeleb ta ainult staadioni hooldusega," selgitas Hohlov-Simson tõsiasja, et hoolimata jalgpallis ametnikuna tegutsemise keelust tohib Kazakov areenimeistrina jätkata, kuna see tegevus ei liigitu jalgpalliametniku töö alla.