Eesti vabariigi juubeliaasta ning läheneva Eesti koondise ja EJLi juubeli vaimus tunnustati juba mullu neid, kes on andnud varasemate aastakümnete jooksul oma panuse Eesti jalgpalli arengusse. Eelmisel aastal teenis postuumselt kuldmärgi EJLi asutamise juures olnud ja aastatel 1930-1939 organisatsiooni esimehe ametit pidanud tuntud riigimees Ado Anderkopp ning Eesti läbi aegade esimene profijalgpallur Arnold Pihlak.

Tänavu pälvis kuldmärgi Elmar Saar (1908-1981), kes oli Eesti koondise mängija aastatel 1928-1936, koondise peatreener 1939, hiljem pikaajaline jalgpalliametnik, tippkohtunik Nõukogude Liidu tasandil ning Eesti vabariigi ja ENSV meister nii mängija kui ka treenerina.

Teine tänavune kuldmärgi omanik on Elmar Saare juhendamisel jalgpalliteed alustanud Georgi Rjabov, kes sündis 1938. aastal Tallinnas ja pidas Nõukogude Liidu (NL) koondises viis kohtumist. Rjabov kuulus 1959. aastani Tallinna Dünamo ridadesse ja võitis hiljem Moskva Dünamoga NL-i kõrgliigas kuld,- hõbe- kui ka pronksmedaleid ning tuli ka karikavõitjaks.

Saare eest võttis kuldmärgi vastu sugulane Erich Johanson (pildil vasakul) ning Moskvas elava Rjabovi eest vennapoeg Raul Rjabov (pildil paremal).