Teatavasti tegi EJLi distsiplinaarkomisjon 5. detsembril 2014 otsused, millega Prins, Kulinitš ja Taar teenisid 4-aastase ning Podholjuzin 2-aastase keelu. Kõigis asjades oli määratud karistus seotud kokkuleppemängudega Eesti U-21 koondise kohtumistes. Asjaosalised otsustasid selle apelleerida.

Apellatsioonikomisjon on sõltumatu organ, mis vaatab läbi kaebusi jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjoni otsuste ja tegevuse suhtes ning mille liikmed on Advokaadibüroo Ahas & Heringson GLO partner, vandeadvokaat Enno Heringson, omanimelise advokaadibüroo juhtivpartner, vandeadvokaat Aivar Pilv ning Nordland OÜ juhatuse esimees Priit Kotkas.

„Komisjoni koosolekul kuulasime ära apellandid, EJLi esindajad ja tutvusime põhjalikult asjasse puutuvate tõenditega. Komisjon veendus, et jalgpallurite rikkumised olid tõendatud ja määratud karistused õigustatud. Apellatsioonikomisjoni rabas kokkuleppemängudes osalevate jalgpallurite suhtumine võimalusse esindada meie riiki rahvuskoondise ridades: selle asemel, et anda platsil endast maksimum, oldi valmis raha eest mänge kaotama,“ rääkis apellatsioonikomisjoni esimees Priit Kotkas.

„Jalgpalliliit on teinud tõsiseid samme selleks, et võidelda tänapäeval kogu sporti enim kahjustava probleemiga, kihlveopettustega. Usun, et nüüd on kogu Eesti spordirahva ootus, et seadusandja hindaks kihlveopettuseid selgelt kriminaalkuriteona, nagu on teinud juba paljud Euroopa Liidu riigid,“ lisas Kotkas.