1. FC Levadia

Tuleb tänada Viktor Levadat, kel jagus kannatust väike mõõn üle elada ja Marko Kristali tööleping elus hoida, sest valitsev meister on tagasi tiitliheitluses. Aga võib-olla polnudki Kristali amet kunagi ohus, vaid see oli vaid meie, klikijanuliste suleseppade luulu? Mine võta kinni... Eelmise reitingu avaldamisest alates on Levadia viigistanud ühe ja võitnud järjepanu viis kohtumist, seejuures säru teinud ka Sillamäe Kalevile ja liider Nõmme Kaljule. Seega on ka igati loogiline, et koondises saab taaskord võimaluse mütata Levadia edurivimees Ingemar Teever, keda peatreener Magnus Pehrsson eelistas näiteks Norras mängivale Henrik Ojamaale.

2. Nõmme Kalju

Raske südamega asetame teisele kohale meeskonna, kellel viiest viimasest mängust kirjas kaks võitu ja kolm kaotust. Pärast võimsat 9:0 spurti on alla jäädud Transile, Infonetile, Levadiale ja Sillamäele. Arvestades nimetatud klubide positsiooni tabelis, ei saa neid nimetada šokk-kaotusteks. Kui liiga kuues meeskond ei suuda esimesele vastu saada, siis olekski ju igav. Seetõttu anname Kaljule väiksed libastumised andeks ning tunnustame liidripositsiooni hoidmise eest!

3. FC Flora

Kui 7:0 võit Tartu Tammeka üle välja arvata, siis on Flora oma viimase kuu aja mängudes ainult vett ja vilet näinud - Paidet ja Pärnut võitnud vaid üheväravalise vahega, Levadiaga viigistanud ning Kaljule ja Transile kaotanud. Õnneks on ka teised meeskonnad armulised olnud, mistõttu püsitakse Kaljul ja Levadial tihedalt sabas, kuid kindlasti pole kellelegi, kes end "Flora inimeseks" peab, meeltmööda see, et nende igirivaal neist koha võrra eespool asub. Norbert Hurda nahas ei tahaks hetkel olla ükski treener - fännid nõuavad pärast kahte järjestikust kaotust vallandamist ning järgmine mäng on tulemas võõrsil Sillamäega...

4. Narva Trans

Ida-Virumaa klubi on kuu ajaga šokeerinud kahte meistriliiga suurklubi - 8. mail Kaljut ja viimases mängus Florat ning tõusnud tabelis seitsmendalt kohalt kuuendaks. Leitud on võti vastase värava lahkti muukimiseks - see mees on lätlane Vitalijs Zils, kes väravaküttide edetabelis on 8 kolliga neljandal kohal. Kui veel leitaks rohi, millega ära hoida kaotusi amatöörmeeskondadele, võiks Transist isegi asja saada.

5. FC Infonet

Tulemuste poolest võiks Infonet Sillamäega jagada antud reitingus 5.-6. kohta, kuid kuna rubriigi formaat seda ei luba, asetame ta Kalevist ettepoole. Seda ainult sel põhjusel, et meeskonna juhtimises valitseb stabiilsus - vana peatreener Aleksandr Puštov, kes on seda vankrit vedanud alates 2012. aasta jaanuarist, on endiselt postil. Viik Tulevikuga ja kaotus Paidele meeskonnale au ei tee, uhkust võivad mehed tunda aga Kalju alistamise üle.

6. Sillamäe Kalev

Kas olid põhjuseks tulemused või mängisid rolli ka isiklikud suhted juhtkonnaga, meie ei tea, aga meeskonna mullu hõbedale tüürinud Seregi Frantsevi vallandamine kõneleb siinkirjutaja meelest Aleksandr Starodubtsevi pisut liiga lühikesest süütenöörist. Pealegi anti Frantsevile suusad pärast kaotust Levadiale. Kas allajäämine tiitlikaitsjale on siis tõesti nii lubamatu? Uue juhendaja esimene suurem töövõit oli viimane võit Kalju üle. Ees ootab kohtumine Floraga, mis peaks näitama, kas tegu oli juhusliku õnnestumisega või oli peatreeneri vahetus tõesti õige samm.

7. Pärnu Linnameeskond

Tabelis küll kaks kohta tagapool, kuid viimases kahes mängus suvepealinna jalgpallile igati au teinud - Paide võitmisega punase laterna rollist pääsenud ning Sillamäe uut treenerit 0:0 viigiga Eestimaal tervitanud. Uudised staadioni renoveerimisplaanidest aitavad meeskonna ümber luua positiivset fooni ning kolmenädalaselt pausilt tulles ootab ees magus võimalus Paidele nende koht siin liigas kätte näidata.

8. Viljandi Tulevik

Viljandi viimase viie mängu positiivsemad saavutused on olnud võit Tammeka üle ning viik Infonetiga. Hooaega väravasajuga alustanud Joonas Tamm on küll hoogu väheke maha võtnud (viimase kuuga kaks tabamust), kuid hoiab siiski väravaküttide tabelis kõrget kolmandat kohta (9 väravat). Enne Folki ootab Tulevikku ees raske mängugraafik, kus mõnda "suurt" üllatades on võimalik meie reitingus teha tubli tõus.

9. Paide Linnameeskond

Viimasel ajal tänu karikafinaali jõudmisega tugevalt pildile tõusnud Paide pole punase laterna rollist ikka veel pääsenud, kuigi kaks järjestikust võitu Infoneti ja Transi üle annavad lootust, et suve keskpaigas võib see siiski juhtuda. Päästev kaheksas koht on vaid kolme punkti kaugusel, üheksandast kohast jäädakse ühe silmaga. Kui Vjatšeslav Zahovaiko ka taas väravasoone üles leiaks, võiks kunagi ka Eestimaa südames taas päike särama hakata.

10. Tartu Tammeka

Taaralinna meeskond on viimased kolm kohtumist kaotanud masendava väravatevahega 1:15. Peksupoisi rollis oldi mängudes Transi ja Floraga, mai alguses ka kahes mängus Sillamäega. Viimane mäng Infonetiga, kus 80. minuti väravaga hetkeks viigivõimalus terendas, andis aga lootust, et asjad Indrek Koseri meeskonnas võivad veel paremaks minna.