Liider Tallinna Flora võõrustab A. Le Coq Arenal kell 17.00 algavas telemängus Viljandi Tulevikku. Viimase kolme hooaja jooksul on Tulevik Floralt punkte napsanud vaid kahel korral, teenides nii mullu kui tänavu korra 1:1 viigi. Viljandlaste viimane võit Flora süsteemi esiklubi vastu pärineb 2005. aasta sügisest. Selle hooaja 1:1 viigi kõrval on Flora Tuleviku alistanud märtsis 1:0 ja augusti alguses 6:1.

Kell 14.00 alustavad Paide Linnameeskond – Tallinna Levadia, Kohtla-Järve Lootus – Narva Trans, Nõmme Kalju – FC Kuressaare ja Sillamäe Kalev – Tartu Tammeka.

Levadia ja Paide on omavahel kohtunud seni seitsmel korral ja alla kahe värava pole levadialased Paide võrku kunagi löönud. Mõistagi on kõik mängud ka võidetud. Meelis Rooba taktikepi all punase laterna rollist pääsenud Paide on viimasest viiest voorust teeninud kaheksa punkti, olles edukas oma lähirivaalide vastu. Tiitli eest heitlev Levadia on aga loovutanud punkte Transile ja nädal tagasi Kaljule.

Trans sõidab Kohtla-Järvele külla sealsele Lootusele, kelle vastu on narvalastel tänavu kirjas 4:1 ja 5:0 võit ning varakevadine 0:1 allajäämine. Tiitlilootused mängudes Flora ja Levadiaga minetanud Trans on tabeli alumise poole vastu mängides olnud võrdlemisi kindel ning punkte on loovutatud vaid viikides Tammeka ja Paide vastu. Lootus on viimasest kümnest mängust teeninud vaid kaks silma, seda Tuleviku ja Paide vastu.

Igor Prinsi käe all kindlalt esinenud Kalju võõrustab Kuressaaret. Nädala jooksul Levadiaga viigistanud ja Läti klubi Ventspilsi võitnud Kalju on heas hoos. Kuressaare võitis augusti lõpus ja septembri alguses kahel korral Tammekat, kuid vahepealsetes mängudes Sillamäe, Levadia ja Transiga pidanud vastu võtma suured kaotused.

Tabelis viiendal kohal olev Sillamäe võõrustab oma lähimat jälitajat Tammekat, kuid võib end positsiooni suhtes tunda kindlalt, sest vahe nende vahel on kärisenud juba 15 punktile. Viimase kolme hooaja jooksul on Tammeka Sillamäe vastu võitnud ühe ja viigistanud ühe mängu. Ülejäänud kohtumistes on jõudude vahekord olnud üsna kindlalt idavirulaste kasuks. Tänavu on Tammekat võidetud 4:1, 4:0 ja 3:2.

Meistriliiga XXXI vooru mängud. Laupäev, 25. september

kell 14.00 Sillamäe Kalevi staadion (Kesk 30, Sillamäe)
JK SILLAMÄE KALEV – TARTU JK TAMMEKA

JK Sillamäe Kalev peatreener Vladimir Kazachonok: "Viljandis saime valusa kaotuse, sest ei suutnud realiseerida oma võimalusi. Praegu on vaja teha õiged järeldused ning vigu mitte korrata. Tahame Sillamäe publikule näidata, et meie tabelikoht peaks olema palju kõrgemal."

Mängija Aleksandr Kulik: "Ei tohi eksida kodupubliku ees. Meid rahuldab ainult võit!"

JK Tammeka peatreener Marko Kristal: "Väga raske mäng väga raske vastasega, aga loodame oma kraavi vajunud vankrit hakata teele tagasi rihtima ja Sillamäed üllatada."

Peakohtunik: Jaan Roos
Abikohtunikud: Neeme Neemlaid, Silver Kõiv

kell 14.00 Kohtla-Järve Spordikeskuse staadion (Spordi 4, Kohtla-Järve)
KOHTLA-JÄRVE FC LOOTUS – NARVA JK TRANS

FC Lootuse peatreener Andrei Škaleta: "Viimased hooaja mängud on meile otsustavad, seega võitleme maksimum punktide eest."

Mängija Viktor Aksjonov: "Turniiritabeli olukord ei ole meie jaoks kõige parem. Midagi muuta on väga raske, aga ei ole lootusetu."

JK Transi peatreener Valeri Bondarenko: "Tõenäoliselt peetakse meid eelseisva mängu favoriidiks. Eks peame seda tõestama."

Mängija Sergei Mitin: "Meievahelised mängud on alati kompromissitud. Oleme valmis."

Peakohtunik: Sten Kaldma
Abikohtunikud: Heigo Paglant, Marek Lillmaa

kell 14.00 Hiiu staadion (Pidu tn 11, Tallinn)
NÕMME JK KALJU – FC KURESSAARE

JK Kalju abitreener Getulio Fredo: “Minnes mängima FC Kuressaarega on meil selja taga kaks suurepärast tulemust kahe tugeva meeskonna vastu. Kuid need kohtumised on veidi mõjutanud mängijaid nii füüsiliselt kui ka emotsionaalselt, sest tegu oli väga raskete mängudega. Laupäeval ootab ees väga tähtis mäng FC Kuressaarega. Oleme pärast hiljutist edu favoriidi seisuses, kuid sellest tuleb kindlasti väga keeruline ja ohtlik mäng. Kuressaare on kahtlemata väga motiveeritud. Kalju mängijad teavad, et peavad selle mängu võitma, et kindlustada oma eurokohta. Kalju täidab oma osa mängides häid mänge, nüüd on fännide aeg teha oma osa – tulla laupäeval mängule ja toetada oma meeskonda hästi!”

Mängija Juri Jevdokimov: “Kuressaare vastu läheme hea emotsiooni pealt. Proovime mängida head ründavat jalgpalli ja loomulikult, mis kõige tähtsam – kolm punkti võtta.”

FC Kuressaare peatreener Sergei Zamogilnõi: "Vastas on väga ambitsioonikas meeskond, kellel on kõrged eesmärgid. Mäng tuleb kindlasti raske, aga kui täidame eksimatult oma ülesandeid, siis on kõik võimalik."

Mängija Sander Laht: "Alles kolmapäeval sai Kalju väga väärt võidu Läti tippklubi FK Ventspilsi vastu ning nende teise poolaja mäng näitas väga ilmekalt seda, et ka Eesti poisid oskavad jalgpalli mängida. Meie vastu tulevad nad ilmselt kerget võitu võtma, kuid paneme endast maksimumi välja ja näitame, et saarlasi ei tohi alahinnata."

Peakohtunik: Eiko Saar
Abikohtunikud: Eduard Rõžov, Aivar Gutmann

kell 14.00 Paide linnastaadion (Kooli 1, Paide)
PAIDE LINNAMEESKOND – TALLINNA FC LEVADIA

Paide LM peatreener Meelis Rooba: "Usun,et võistkond on valmis Levadiaga võrdselt võitlema."

Mängija Andre Mägi: "Otsustavad mängud on kätte jõudnud! Enam ei ole eksimuste jaoks ruumi. Läheme seda mängu võitma!"

FC Levadia peatreener Aleksandr Puštov: "Üritame kõik kuus eelseisvat kohtumist võita ja hooaja väärikalt lõpetada."

Mängija Igor Morozov: "Oleme keerulises seisus, aga keskendume oma tegemistele ja üritame eeloleva kohtumise võita."

Peakohtunik: Hannes Kaasik
Abikohtunikud: Marko Leevand, Dmitri Vinogradov

kell 17.00 A. Le Coq Arena (Asula 4c, Tallinn) - TV-mäng
TALLINNA FC FLORA - VILJANDI JK TULEVIK

FC Flora peatreener Martin Reim: "Eriti tähis kohtumine, sest meil on eelmisest kodumängust nendega 1-1 viik ja selle eest on vaja revanš võtta. Ning kindlasti, kui me tahame tiitli pärast võidela, siis sellest mängust kolm punkti võtta on ainuke võimalus.”

Mängija Siim Luts: "Peame sama mängu edasi mängima ja kolm punkti võtma. Viljandi on viimasel ajal hästi esinenud, nii et tuleb kõva lahing."

JK Tuleviku peatreener Marko Lelov: “Floraga A. Le Coqil ühe mängu mängisime viiki ja eks nad ise ka tuletavad seda meelde ja räägivad, et hooaeg on veel pikk ja nii edasi. Aga eks nad ole ikka võimas võistkond praegu. Ründetegevus on nii suur, et nad ei peagi kaitsele nii palju pühenduma. Aga ma arvan, et olemas ikkagi mingisugune tee, et sellest mängust positiivselt välja tuleme."

Mängija Martin Taska: "Muidugi nüüd on neil see võistkond teine, mängu ülesehitus on teine – kuna neil on see Sander Post. Aga Sander Post Sander Postiks, meil on ka pikki mehi taga, kes tahavad hüpata ja võidelda. Ei saa minna mõttega, palju me nüüd kaotame – alati minna mõttega, et vähemalt punkt kätte saada. Ei ole mõtet ka asju üle pea ajada, et läheme nüüd võitma ja see pole võib olla päris reaalne, aga punkti järele läheme kindlasti.”

Peakohtunik: Martin Salong
Abikohtunikud: Sten Klaasen, Marger Pormann
Neljas kohtunik: Ain Karutoom

Tabeliseis:
1. Tallinna FC Flora 29 24 3 2 88:26 75
2. Tallinna FC Levadia 30 21 8 1 82:13 71
3. Narva JK Trans 30 17 7 6 56:30 58
4. Nõmme JK Kalju 29 15 7 7 52:33 52
5. JK Sillamäe Kalev 29 15 3 11 70:46 48
6. Tartu JK Tammeka 30 9 6 15 43:53 33
7. Viljandi JK Tulevik 30 7 4 19 25:51 25
8. Paide Linnameeskond 30 5 6 19 25:68 21
9. FC Kuressaare 29 6 2 21 24:79 20
10. Kohtla-Järve FC Lootus 30 5 2 23 19:85 17