Kuressaare ei teeninud meistriliigas maikuu jooksul küll enim punkte, kuid LHV Panga parima treeneri tunnustuse pälvinud Zamogilnõi dikteerimisel näidati head mängupilti, mille tasuks oli 4:1 võit kodus Tartu Tammeka üle ning võõrsilt 1:1 viik Nõmme Kaljuga. Napilt kaotati FC Levadiale (1:2) ja Sillamäe Kalevile (0:1).

Sama suutis ka Paide Linnameeskond, kes alistas 2:1 Viljandi ja viigistas 0:0 Kaljuga, ent keskeestlaste kahjuks rääkis viletsam väravate vahe – 3:6 Kuressaare 6:5 vastu.

Flora alistas mais 2:0 Viljandi, 3:0 Narva Transi, 2:1 Paide Linnameeskonna ning 3:0 Lasnamäe FC Ajaxi. Kõigis neis kohtumises tegi 90 minutit kaasa Kams, teenides oma esitustega kutse ka A-koondisesse. Tasuks LHV Panga kuu parima tiitel.

Esiliigas riisus koore enim punkte teeninud JK Tallinna Kalev, kuivõrd parima treeneri auhinna pälvis Sergei Ratnikov ja parima mängija tiitli Rasmus Tomson. Tilk tõrva kalevlaste meepotis oli kaotus 0:1 kaotus FC Puumale, mis aga järgmises voorus parandati 5:0 võiduks.

Meistriliiga kuu parima mängija ja kuu parima treeneri tunnustamist toetab LHV Pank, kes premeerib laureaate kinkekaardiga väärtuses 50 eurot.

Parimate valimisel arvestatakse mängija või treeneri sooritusi vastava kuu jooksul, tabeliseisu, väravaküttide pingerida, hoiatuskaarte, löödud ning sisse lastud väravate hulka, mängitud minuteid, distsiplinaarrikkumisi, ausa mängu põhimõtete järgimist, suhtumist vastasvõistkonda jms. Mälestusesemed laureaatidele annab üle Eesti Jalgpalli Liit.

Meistriliiga eelmiste kuude parimad:
Märts: Martin Reim (Tallinna FC Flora) / Marius Bezykornovas (Narva JK Trans)
Aprill: Aleksandr Puštov (Tallinna FC Levadia) / Sergei Mošnikov (Tallinna FC Flora)