"Jalgpall on tüdrukute seas oma populaarsust kasvatamas ning lapsed avaldavad ise soovi kehalise kasvatuse tunnis jalgpalli mängida," lausus endine tippjalgpallur, Eesti Jalgpalli Liidu noorteprojektide juht Teet Allas EJLi pressiteenistuse vahendusel.

"Jalgpalliliit toetab neid turniire võimaluse korral alati, sest soovime, et finaalturniirid toimuksid väga headel väljakutel. Just avanes neidudel võimalus mängida uues sisehallis, varasemalt on finaalturniire peetud ka Sportland Arenal," selgitas Allas.

Tallinnas selgitatakse gümnaasiumi osas parimad sügisel ning põhikoolis kevadel, üle Eesti aga mängivad sügisel omavahel 6.-9. klassi neiud ja kevadel 1.-5. klassi tüdrukud. Kokku on nendel võistlustel aasta jooksul kaasa teinud 116 võistkonda 1490 mängijaga.

Tallinna koolinoorte meistrivõistlustel osales sel korral gümnaasiumi osas 27 naiskonda, kelle seas võidutses Arte Gümnaasium. Finaalvõistlustel uues EJLi jalgpallihallis sai teise kohal Tallinna Saksa Gümnaasium ning kolmandaks tuli Tallinna Reaalkool. Tallinna põhikoolide arvestuses tegi viimati kaasa 39 võistkonda.

Eesti Koolispordi Liidu põhikooli võistlustel osales sel sügisel 6.-9. klassi arvestuses 39 kooli, mis on seitsme võrra suurem kui mullu. Võidu võttis Põlva Ühisgümnaasium, kellele järgnesid Tilsi Põhikool ja Lümanda Põhikool. Koolispordiliidu 1.-5. klassi võistlused toimusid kevadel ja seal osales 11 kooli.