"See on mu unistus olnud juba 22 aastat, et Premier League'i tulla ja siin mängida," sõnas Klavan Liverpooli ametlikule kodulehele antud põhjalikus videointervjuus.

Miks just Premier League? "Meie koondise väravavaht Mart Poom oli esimene eestlane, kes Premier League'is platsile sai. Kui üles kasvasin, oli ta minu suur iidol ja jälgisin teda igal pool, kuhu ta läks.

See on aga ainult üks põhjus - see liiga on maailma kõige atraktiivsem ja siin on alati parimad mängijad. See on jalgpalli kodu.

See oli ka üks asi, mida Mart mulle rääkis - kõigile meeldib siin jalgpall, Inglismaal mängides tehakse sinu jaoks kõik ette ära ning sina saad ainult jalgpallile keskenduda. Profimängijana seda sa just tahadki."

Mis teeb Klavani jaoks just Liverpooli eriliseks? "See ajalugu, need nimed, kes Anfieldil mänginud on... Et mina saan sellest osa, on midagi erilist."

Anfield on koht, kus olla

Lõppenud hooajal sai Klavan juba korra Anfieldil mängida - seda siis, kui Augsburg käis Inglismaal Euroopa liigat mängimas. "Mängu alguses keskendusin vaat et rohkemgi atmosfääri nautimisele. See staadion on tõesti hea ning fännid imelised. Tänapäeval on paljudel klubidel uued staadionid ning need näevad küll ilusad ja puhtad välja, kuid Anfieldi sees on nii palju ajalugu. See ei ole küll kõige uuem staadion, kuid see on see koht, kus tahaksid olla."

Klubi peatreener Jürgen Klopp teadis Klavanit juba Bundesliga-päevilt. "Kui kuulsin võimalusest esindada Liverpooli ja töötada koos sellise treeneriga nagu Jürgen Klopp, siis ei olnud mul peas mitte ühtegi kahtlust!"

Põhikoosseisu murdmine ei saa Klavani jaoks lihtne olema - ees on mängijad nagu Mamadou Sakho, Dejan Lovren, Joe Gomez ja Joel Matip. "Minu jaoks on kõige olulisem meeskond. Olen alati olnud meeskonnamängija ning see on nii kuni selle ajani, kui jalgpalli mängimise lõpetan. Kui tulla nii suurde klubisse kui Liverpooli, on sul loomulikult ees palju väga häid mängijaid."

Mida praegune Liverpooli meeskond algaval hooajal saavutada võib? "Mul on hetkel seda raske öelda, sest tean meeskonda ainult paberil ning vaid seda, kuidas läks eelmine hooaeg. Mu eelmiste klubide juures on olnud nii, et hooaja eel saan juba aru, milline meeskond olema saab. Headele mängijatele lisaks peavad tiimikaaslased ka omavahel sobituma. Kuna ma pole veel meeskonnaga treeninud, siis on praegu raske vastata - Premier League'i teebki nii heaks tõsiasi, et siin on nii palju häid meeskondi ja kõike võib juhtuda."

Klavan liitus meeskonnaga mõnes mõttes heal hetkel - täpselt enne treeninglaagrit USA-s, kus kogu tiim on pikalt koos. "Treeninglaagrid on alati sellised kohad, kus oled sisuliselt 24/7 teiste kaaslastega koos. See teeb meeskonda tulemise lihtsamaks, kogu aeg saab personali ja mängijatega suhelda. Nii see algab!"