Nii tiitlikaitsja ja liider Flora kui teist kohta hoidev Kalju on kogunud seni võrdselt 57 punkti. Pärast laupäeva kohtutakse jälle teisipäeva õhtul, misjärel on võimalus, et tabelis on toimunud olulised korrektiivid.

Kalju kell 14.00 algav kodumäng on osa Hiiu staadionil toimuvast jalgpallifestivalist, mis avatakse kell 10.00. Hiiu staadionile paigutatakse ka lisatribüün ning kohtumise järel toimub kontsert, mille peaesinejaks Getter Jaani.

Teised laupäevased matšid algavad traditsiooniliselt kell 17.00. Neis kohtuvad FC Viljandi – Narva JK Trans (Starmani vutipidu!), Tartu JK Tammeka – Paide Linnameeskond, Tallinna FC Levadia – Lasnamäe FC Ajax ja JK Sillamäe Kalev – FC Kuressaare.

Kalju vs Flora

Flora ja Kalju on vastavalt 24 ja 25 kohtumisega kogunud 57 punkti, mis teeb tabeliseisu neljanda ringi hakul õige põnevaks. Valitsev meister Flora mängis viiepunktise edu augustis maha, teenides 15 võimalikust punktist kümme.

Kahel korral Levadiaga kohtunud ja nende vastu ühe punkti teeninud Flora peab leidma uue hoo, et pidurdada võidult võidule sammuvat Kaljut. Augustis kõik neli mängu võitnud Kalju peatreener Igor Prins tunnistati ka kuu parimaks treeneriks, sama auhinna mängijate arvestuses teenis Hidetoshi Wakui.

"Kalju mängu Flora vastu ootavad kõik! Meeskonnad jagavad hetkel esikohta ja soovivad tõusta ainuliidriks,” kuulutas Kalju treener Getulio Aurelio. “Tegu on hooaja põnevaima mänguga, kus sarnaselt Kaljule tahab ka Flora kuldmedalit ning see on üks hea põhjus, miks fännid peaksid meid laupäeval toetama tulema. Fännid, me vajame teid!"

Kohtumise tähtsust tunnistas ka Kalju parim väravakütt Tarmo Neemelo: "Ees on ootamas väga raske mäng ning me loodame kodupubliku rõõmuks võidupunktid Hiiule jätta. Mängus on ju Eesti Meistriliiga kuldmedal!"

Kui Prins on hooaja vältel usaldanud peamiselt 15-mehelist tuumikut, on tema rivaal Martin Reim koosseisuga julgemalt varieerinud. Norrakate Erik Midtgardeni ja Geir Andre Herremi lisandumisega on Flora sisekonkurents tugevnenud ja ka raskes seisus peaks Reimil kasutada olema uusi käike. Nüüd saab näha, kas suudetakse pakkuda paremad esitused kui Levadia vastu ja vältida lihtsaid vigu.

"Arvan, et enne laupäevast Kalju mängu pole palju vaja öelda. Kõik teavad, mille nimel mäng käib ja motivatsioon on kindlasti mõlemal võistkonnal kõrge,” ütles Reim. “Üritame olla väärilisel tasemel ja teha Kaljul nende kodus elu raskeks."

Marko Meeritsa lahkumise järel Flora esikindaks tõusnud Stanislav Pedõk ootab rasket võitlust.

"Kindlasti tuleb raske ja põnev mäng ning peame üritama seda mängu võita,” ütles Pedõk. “Viimane mäng Kaljuga näitas, et on vaja lõpuni mängida ja see toob tulemuse. Ootame väljakuäärde palju rahvast ning meie fännid kindlasti toetavad meid."

Tänavu on meeskondade omavaheline saldo võidu ja viigiga Flora kasuks, ka ajalooliselt kuulub ülekaal Florale, kes on Meistriliigas 14 mängust võitnud kaheksa, viigistanud viis ja kaotanud ühe. See aga ei sega Kalju fänne suuri sõnu tegemast.

"Kes on Flora? Laupäeval saab näha naljakat pilti, kui roosale Hiiu staadioni territooriumile on ära eksinud mõned rohelised Kitseküla kaktused,” lajatas Kalju fänn Georg Mirek King. “Nõmmekad hoolitsevad aga selle eest, et terve staadion oleks ühtne ja karjuvad kõik ära eksinud rohelised tulnukad roosaks. 90 minuti järel muutuvad isegi Kams ja Max909 roosaks. Kõik mängule!“

Üritus on osalevatele lastele kuni 13.00 tasuta. Päevapilet täiskasvanutele 5€ (sisaldab Nõmme Kalju ja FC Flora kohtumist). Kalju Facebooki lehel “Osalen” märkinuile 2.50€. Alates kella 13.00 lapsed kuni 14a ja pensionärid 1€.

Kohtumise vaheajal toimub maasturi Dacia Duster ja Liechtensteini koondisereisi eelloos. Kogu päeva toimub jalgpallifestival! Lisainfo: jkkalju.ee. Lisaks toimuvad veel Peuget jalgratta ning 100 euro sularaha loosid!