Ajaleht Daily Mail kirjutab, et inglaste varumeestepingil valmistuti vahetult enne väravat vahetuseks ning neljanda kohtuniku tablool oli vilksamisi näha just Rooney number 10.

Inglaste peatreener Roy Hodgson kaitses end ajakirjanike ees väitega, et lõplik otsus polnud veel tehtud, kuid tunnistas, et kaalus tõepoolest Rooney't või Danny Welbecki välja vahetada, kuna mõlemad olid mitmeid häid võimalusi luhta lasknud.

Lõpuks tuligi vahetusse paar minutit pärast väravat hüppeliigest vigastanud Welbeck, kelle asemele jooksis 78. minutil väljakule Rickie Lambert.

"Tahtsime Rickiet sisse, kuna ta on väravalööja ning me polnud oma võimalusi ära kasutanud. Seega kui sul on selline Rickie-sugune, kellel on värav jalgades, tahtsime teda platsile. Tõepoolest kaalusime, keda välja võtta, kuna nad mõlemad olid võimalusi luhta lasknud. Kui Danny hüppeliigest nihestas, polnud enam küsimust," ütles Hodgson.

Telekanali ITV väite peale, et nende reporterid nägid treenerite märkmetest, nagu oleks Rooney juba vahetuseks ette valmistatud, ütles Hodgson: "Nii palju kui mina tean, oli see veel kaalumisel. Ausalt öeldes ei teadnud ma, et sellist vahetust juba vormistatakse. Kahtlemata on teil selle kohta tõestusmaterjal, kuid see polnud mul plaanis."