Kui palju MM finaalturniiri jälgisid ja kellele pöialt hoidsid? Kas õige meeskond võitis?

Umbes kolmveerand mängudest said ikkagi vaadatud. Kõikide nende mängude jaoks, mis mulle intrigeerivad tundusid ning mida kindlasti näha tahtsin, proovisin ikkagi aja leida. Pöialt hoidsin isiklikult Argentinale ja Belgiale ja seda kogu turniiri algusest peale. Peab aga nentima, et Saksamaa oli sel MMil tõeliselt võimas ning kahtlemata oli just Saksamaa see, kes seda tiitlit kõige enam vääris.

Kas olid MMi ajal Eestis või Saksamaal? Kuidas Saksamaal inimesed reageerisid ja millest rääkisid?

Umbes poole MMist viibisin Eestis, kus sai kaasa elatud ja ära vaadatud alagrupimängud. MMi lõpu poole olin juba Saksamaal. Jalgpall on Saksamaal tohutu ning lippe ja kõiksugu fännitarbeid oli ja on siiani igale poole sõites näha. Igas linnas, ka väiksemates, kogunesid inimesed suurele linnade keskele pandud ühisvaatamisele. Finaali järel oli reaktsioon loomulikult võidule vastav. Valmis olid pandud ilutulestik ja kogu linn oli lärmi ja paksult inimesi täis. Kuna jälgisin ise mängu ühes suuremas linnas, Leipzigis, siis oli välja aetud ka politsei inimeste ohjeldamiseks. Eks nad Saksamaa võidu väärimisest suuremalt jaolt rääkisid. Õigustatult, ma arvan.

Vaatasid koos vennaga? Mis muljed teil olid?

Vaatasime koos venna ja hispaanlasest trennikaaslasega osa turniirist Saksamaal. Leidsime, et Saksamaa oli tiitlit väärt.

Mida tead 2. Bundesligast? Millist tüüpi meeskonnad ja mängijad seal on?

2. Bundesliga on maailma üks tihedaimaid liigasid ja platvorme, mida jälgib tohutult inimesi, agente ja skaute. Kõik on äärmiselt professionaalne ning personaalselt on jälgimise all kõik mängijad alates kaalust kuni väiksemagi vigastuseni, mida võetakse väga tõsiselt. Pean seda enda jaoks mänguaja mõttes palju loogilisemaks sammuks, kui näiteks Inglismaa Championshipi, kus meeskonna suurused on kahekordsed ehk kus on väga palju mängijaid. Saksamaa jalgpallist on arengule väga palju kaasa võtta.

Meeskonnad on kõik äärmiselt professionaalsed ning eesmärgiks tõus maailma ühte suurimasse liigasse. Viljeletakse väga mitmekülgset jalgpalli alates lühikestest söötudest kiirete kontrarünnakuteni. Mängijatelt nõutakse väga head füüsilist konditsiooni, tehnilist pagasit ja väljakunägemist.

Mida ootad Eesti koondise valiksarjalt?

Eelkõige ootan eesmärkide täitumist. Oleme küll väike riik, aga see ei tähenda, et ei võiks endile suuri eesmärke püstitada, mille poole püüelda.

Kas MM-finaalturniiri jälgides tekkis juba tunne, et võiks ka meie uus valiksari alata?

Kindlasti, ootan valiksarja algust pikisilmi.

Milline vastane tundub kõige keerulisem?

Usun, et kõik meeskonnad on valiksarja alguseks tahet täis ning mängud tulevad väga huvitavad katsumused. Kõige tugevamaks vastaseks pean Inglismaad, aga ka Šveits on väga tugev meeskond, nagu nad ka sellel MMil näitasid.

Kas pead reaalseks võitlust edasipääsu eest?
Loomulikult. Peab olema tahet, usku ja õnne.

Kui oluline on koondise fännide toetus ning mida ütled inimestele, kes tulevad staadionile?

Kindlasti on fännide toetus väga oluline. Koondist esindades esindan ma oma riiki ning seega ka kõiki seal elavaid inimesi. On hea näha, kui inimesed oma riigist hoolivad ning seda toetama tulles seda ka näitavad. Tulge kohale, kandke sinist ja loome koos midagi erilist!