Põhihooaja tulemuste põhjal kaks esimest kohta saavutanud FC Cosmos ja Augur pääsesid otse poolfinaali, veerandfinaalides võtsid omavahel mõõtu Tallinna FC Anži ja Nõmme BSC Triobet ning Narva United ja Sillamäe Dina.

Esimeses paaris oli vaieldamatuks favoriidiks viimaste aastate vääramatu valitseja Anži, kes võitiski mõlemad kohtumised – 6:3 ja 6:4. Ent Ida-Viru derbys, milles lõpuks osutus tugevamaks Dina, oli kõik tunduvalt huvitavam.

Olles võitnud esimese mängu oma koduväljakul pilgeni täis tribüünide ees 5:3, kaotasid sillamäelased küll teise mängu 1:2, kuid pääsesid kahe mängu kokkuvõttes siiski poolfinaali. Kusjuures veel 15 sekundit enne mängu lõppu juhtisid narvakad 2:0, millest oleks neile piisanud poolfinaali pääsemiseks, kuid lasid peaaegu 500 saali kogunenud pealtvaataja suureks kurvastuseks endale lüüa otsustava värava.

Finaali pääsejad selgitavad omavahel DC Cosmos ja Dina ning Augur ja Anži. Võistluste juhendi kohaselt mängitakse võistluste selles staadiumis juba kahe võiduni.

„Mis siis ikka, kui Dina siis Dina,“ kommenteeris olukorda FC Cosmose esindaja Boriss Šipunov. „Selles staadiumis enam nõrku võistkondi ei ole, nii et pole mingit vahet, kellega mängida. Seda enam, et meie vastaseks oleks igal juhul tulnud üks Ida-Virumaa võistkond, nendega mängud on aga alati rasked, eriti võõrsil, sest seal on alati täismaja pealtvaatajaid, kes kogu hingest omadele kaasa elavad.“

Põhihooajal oli mõlemas omavahelises kohtumises parem FC Cosmos, võites 3:1 ja 3:2.

Teise poolfinaalpaari moodustavad üksteisele tuttavad vastased, keda õigusega peetakse Eesti viimaste aastate parimateks võistkondadeks. Sel hooajal on nad omavahel kohtunud juba kolm korda. Superkarika mängus võitis Augur mängujärgsete penaltitega, meistrivõistlustel Anži ühe mängu kaotas 4:8, teise aga võitis 4:2.

Esimesed poolfinaalkohtumised peaksid toimuma juba eelseisval laupäeval, 21. veebruaril.