Uue kooliprojekti eestvedaja on Eesti Jalgpalli Liit (EJL), keda toetavad Coca-Cola HBC Eesti AS ja Nike.

„Projektil on mitu olulist mõõdet, mille hulgas on kesksel kohal noorte seas liikumisharrastuse propageerimine ja sportimisharjumuse tekitamine, oskusteabe jagamine õpetajatele nii lugemisvara kui ka koolituste abil, sportimiseks vajaliku varustuse võimaldamine ning õpitud oskusi väljendav osavusfestival. Hea meel on selle üle, et juba 130 kooli on end projekti osalejaks registreerinud,“ selgitas EJLi president Aivar Pohlak.

Coca-Cola HBC Eesti ASi peadirektor Konstantin Choukchoukovi sõnul toetab Coca-Cola jalgpalli nii maailma kui ka Euroopa tasandil, kuid rahvatervise seisukohast on oluline toetus just kohalikul tasandil, mille kaudu on võimalik kohalikku kogukonda ja eelkõige noori julgustada senisest rohkem liikuma.

„Erinevad uuringud näitavad, et inimeste energiatarbimine ei ole aastatega oluliselt kasvanud, kuid rasvumise ja ülekaalu peamiseks põhjuseks on see, et me lihtsalt ei liigu piisavalt. Teisisõnu me peaks vähem istuma ja leidma rohkem võimalusi liikumiseks,“ rääkis Choukchoukov, kelle sõnul on jalgpall populaarne ja kõigile taskukohane spordiala, millega on lihtne alustada.

„Tulime taolise väga positiivse algatusega kohe kaasa, sest meie nägemuses algab terve ühiskond just noortega tegelemisest,“ lausus NIKE Baltimaade esinduse tegevjuht Rainer Tops. „Koostöö jalgpalliga oli samuti loomulik, sest tegemist on Eesti noorte seas kõige populaarsema valikuga.“

Uue kooliprojekti avalöögina anti välja 148-leheküljeline raamat „Jalgpall õpetab!“, mille koostasid Urmas Kirs, Karel Voolaid, Janno Kivisild, Katrin Kaarna, Marko Pärnpuu ja Teet Allas ning kus on välja toodud kehalise kasvatuse õpetajatele mõeldud erinevad harjutused ja nõuanded. Raamat jõuab projektis osalevate koolideni tasuta.

Iga projektis osalevat kooli külastatakse eelseisva kuue aasta jooksul kaks või kolm korda. Harjutuste läbiviimiseks on plaanis koolile kinkida pallikott koos 10 mänguvahendiga, vestid ja tähised. Märtsist kuni maini saavad koolid end hakata proovile panema osavusfestivalil „Värav!“.