Jari Litmase karjäär maailma populaarseima spordiala vaieldamatul tipptasemel on rahvusvaheliselt tähelepanuväärne ja Soome mastaabis ainulaadne, ning paljud on sellest rääkinud ja seda meenutanud. Nüüd saab esimest korda sõna Litmanen ise.

Raamat "Litmanen 10" võtab kokku terve Litmase peadpööritava karjääri väikesest Lahtist maailma suurimatele jalgpallistaadionidele, lasteliigast Meistrite liiga võitjaks ja oma aja ohtlikumate ründemängijate sekka. Kuningas Litmanen räägib omade sõnadega karjääri suurematest õnnestumistest, kibedamatest pettumustest ja olulisematest inimestest – just nii, nagu ta seda kõike ise on kogenud.

Juttu tuleb sellest, kuidas Lahtist pärit poisist sirgus jalgpallur, kes mängis sellistes suurklubides nagu Amsterdami Ajax, Barcelona ja Liverpool. Jalgpalluri karjääri kõrghetketeks oli Meistrite Liiga võit 1995. aastal; samuti võitis ta viis Hollandi meistritiitlit, Hollandi liigas hooaja parima väravalööja tiitli, Liverpooliga UEFA karika, FA karika ning liigakarika ning veel terve rea karikaid ja aunimetusi.

Jari Litmanen on 137 mängu ja 32 väravaga Soome koondise rekordinternatsionaal ning "Litmanen 10" oli Soomes mullu müüduim aimeraamat.