Esimene neist leidis aset kohtumise 30. mänguminuti paiku, mil Flora toetajad pürotehnika süütasid. Selle vastu protestima tulnud kohalikud pealtvaatajad üritasid Flora fänne rünnata, millele sektorit valvanud turvamees lasi käiku pisargaasi.

Delfiga vestelnud Flora fänni sõnul kutsunud sillamäelased seepeale kohale politsei ning väitsid, et pisargaasiga kostitasid neid Flora fännid.

Mängu järel püüdsid sillamäelased külalismeeskonna fännide staadionilt väljumist blokeerida, kuid politsei abiga saadi Flora toetajad bussi ning eskorditi linnast välja.

"Politsei sai teate, et Sillamäel on fännide vahel konflikt, aga seal oli kolm patrulli kogu aeg kohal, seega lisapatrulli ei saadetud. Rahvas oli agressiivne, aga kui politsei sündmuskohale jõudis, oli juba asi maha rahunenud ja keegi otseselt rusikatega ei vehkinud," kommenteeris Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist. Politsei esindaja sõnul teatas kell 19.36 patrull, et rahvas on laiali läinud ning politsei teada keegi viga ei saanud ja kedagi sündmusega seoses kinni ei peetud.