Põhja prefektuuri koordinatsioonibüroo politseimajor Einar Lillo ütles südaööl BNS-ile, et 73 kinnipeetu seas oli nii Serbia kodanikke, Venemaa kodanikke kui ka vene keelt kõnelenud Eesti kodanikke. Vaata fotogaleriid, kuidas paistis arreteerimine välja staadioni servalt pildisatuna:

"Politsei sekkus Serbia poolehoidjate provokatiivse käitumise peale, tegemist oli võimaliku kõrgendatud ohu ennetamisega," kommenteeris Lillo politsei tegutsemist, millega hoiti ära võimalik vägivald Eesti fännide ja neid provotseerinud Serbia jalgpallihuligaanide vahel.

"Isikutelt leiti arvestatav kogus pürotehnilisi, ründe- ja löögivahendeid, nii staadionil kui väljaspool seda," rääkis Lillo.

Tema sõnul otsustas politsei provokaatorid kinni pidada ja staadionilt minema viia seoses nende "käitumise ja positsioneerimisega".

Lillo lisas, et Serbia toetajatel oli keeld staadionile tulla, välja arvatud ametliku delegatsiooni liikmed, kelle kohad asusid Eesti fännide vastastribüünil. Kuid provotseerinud Serbia poolehoidjad olid Eesti fännitribüüniga vahetus kontaktis, lausus ta.

Kõrge politseiametniku sõnul oli Serbia ametliku delegatsiooni suurus samuti umbes 70 inimest. Seda üllatavam oli, et kinnipeetute hulgas oli ka Serbia ametliku delegatsiooni kutsetega isikuid, ütles ta. Lillo sõnade kohaselt viitas see tõik selgelt, et provokatsioonid toimusid ametliku delegatsiooni vähemalt osalisel heakskiidul.

Vaata fotogaleriid meeste äraviimisest staadioni juures:

Lillo lisas, et mängu eel võis staadionil näha "poliitiliselt ebakorrektset vene ja serbia rahvuse ülimuslikkust ja üksmeelt rõhutanud loosungit".

Lillo hindas kinnipeetud jalgpallihuligaanide arvu "päris suureks". Tema sõnul viibis staadionil üle saja politseiametniku.

Kinnipeetud jalgpallihuligaanide isikud tuvastatakse ja neil tuleb anda seletusi oma käitumise kohta. Seejärel, olenevalt joobeastmest, saadetakse nad kas kainenema või vabastatakse, ütles Lillo. Ta lisas, et mõnede isikute suhtes rakendatakse sanktsioone, kuid sõltuvalt asjaoludest otsustatakse, kas algatatakse kriminaal- või väärteomenetlust. Lillo ei välistanud, et teoreetiliselt võidakse korrarikkujate suhtes rakendada ka edaspidi riiki sissesõidu keeldu.

Eesti meeskond viigistas kohtumise lõpu eel 1:1, mullu Serbias peetud mängu oli Eesti võitnud 3:1. Seega kogus Eesti koondis Serbia vastu kuuest võimalikust neli punkti.

Esimesed rüselusse sattunud mehed rabas politsei koheselt kinni ning väikese vastupanu järel istusid paharetid juba bussis. Vaata fotogaleriid!

Kell 22.30 oli olukord staadioni juures juba rahulik, paarkümmend rüselejat olid ära viidud. Politsei kontrollis olukorda hästi ja operatiivselt.

Mängu saatis kõva lärm ning tihe lörtsisadu.

Pealtvaatajaid oli vähem kui sõprusmängus Uruguay vastu, kuid õhus olev pinge, tuju ning kaasaelajate kisakoor oli kordades tugevam ja kõrvulukustavam.