Otsustavaks sai tänane eelviimase vooru kohtumine, kus Flora Pärnu vastu 1:1 viigi välja võitles. Florale piisas tiitlivõidu ka matemaatiliseks kindlustamiseks viigist, Pärnu vajas reaalsete šansside elushoidmiseks vähemalt neljaväravalist võitu.

Pigem Pärnu kontrolli all kulgenud mängus viis Ulrika Tülp Pärnu juba 15. minutil täpse pealöögiga juhtima, Flora jõudis viigini 56. minutil, kui skoori tegi Kristiina Tullus. Kuigi pärnakad ründasid - iseäranis kohtumise lõpufaasis - selgelt rohkem, suutis Flora kõik ohtlikumad olukorrad klaarida ning lõpuvile järel võis pidu alata.

Flora peatreeneri Aleksandra Ševoldajeva sõnul oli hoolimata Pärnu pallivaldamisest mäng tegelikult florakatel hästi kontrolli all.

"Me teadsime, et tänane mäng tuleb selline. Need omavahelised mängud on kõik sarnase iseloomuga olnud ja meil pole kunagi sellega probleemi olnud - kui pealtvaatajatele võib tunduda, et Pärnu domineerib, siis tegelikult on see domineerimine meie kontrolli all," rääkis Ševoldajeva Delfile. "Kui saame oma võimalused, siis proovime need ära kasutada. Täna kasutasime ühe šansi ära ja sellest piisas."

Flora jaoks oli tegu klubi ajaloo esimese naiste meistritiitliga. Ühtlasi lõpetati Pärnu JK ülipikk seeria - peatreener Jüri Saare ja ründaja Anastassia Morkovkina vedamisel võideti viimased kaheksa tiitlit jutti. Eelmise hooaja järel otsustasid nii Saar kui Morkovkina karjääri lõpetada, kusjuures Eesti kõigi aegade parim naismängija Morkovkina asus Pärnu peatreeneriks.

Mis oli Flora tänavuse hooaja edu võti? "Üks põhilisi asju oli see, et läksime tegema oma asja. Keskendusime oma asjadele, meil olid väga kindlad oma asjad, mida me trennides harjutame olenemata sellest, kelle vastu me mängime," selgitas Ševoldajeva. "Keskendusime oma asjadele ja need ei olnud lihtsalt ümmargused asjad nagu "me pingutame" või "me teeme", vaid väga spetsiifilised eesmärgid ja ülesanded. Ma arvan, et see oligi meie edu kõige suurem võti."

Väravavaht Getriin Strigini sõnul tehti tänavu asju teadlikumalt kui varem. "Me ei lasknud üheski mängus jalga sirgu, olenemata vastasest. Õppisime oma vigadest mänge analüüsides ning ei lubanud tasemel langeda. Iga mäng oli meie jaoks vigade parandamise võimalus."

Flora käes on nüüd Eesti naiste jalgpalli kõik karikad: mullu võideti Aastalõputurniir, kevade alguses superkarikas ning kevadel ka Eesti karikas.