Esimene ohtlikum olukord kahe suure duellis tekitati kohe mängu alguses, kui nurgalöögi olukorras Eesti koondislane Joel Lindpere palli Kalju väravajoonelt päästis.

Kümnekonna minuti möödudes said oma esimese võimaluse ka külalised, kui Ats Purje oivalise eeltöö järel saatis palli viielt meetrilt üle värava Hidetoshi Wakui.

Paar minutit hiljem omas teisel pool väljakut Flora ääreründaja Maksim Gussev vähemalt sama head võimalust, kuid hiljaks jäänud lahenduse tõttu ei sahisenud võrk ka sedapuhku.

Pooltunni lähenedes Norbert Hurda juhendatavad siiski oma tahtmise said, kui Rauno Sappineni löögile jäi trahvikastis ette Kalju keskkaitsja Jorge Rodriguese käsi. Teenitud penaltit asus realiseerima Markus Jürgenson, kes külma närviga ka palli allanurka veeretas ning Vitali Telešile püüdmatu löögiga Flora 1:0 ette viis.

Flora väravavaht teeb imetõrjeid

Teisele kolmveerandtunnile tuli 2012. aasta Eesti meister Kalju tõsises väravanäljas, kuid kõikidele nende ponnistustele jäi ette Flora väravasuul suurepärast mängu näidanud Mait Toom. Polnud vahet, kas tegu oli kaugpommi või lähilöögiga - Toom oli postide vahel ülimalt kindel ning Sergei Terehhovi meestel jäi üle vaid ahastuses peast haarata.

85. minutil tundus juba, et Kalju oma värava siiski saab, kui kastis kombineerisid hästi vahetusest sekkunud Vladimir Voskoboinikov ning Tarmo Neemelo. Paraku lendas Neemelo löök mõnelt meetrilt vastu Flora värava esiposti ning kodumeeskonna libe eduseis püsis.

Kuigi kohtunikebrigaad lisas mängule veel viis minutit, jäi see ka külaliste viimaseks teravamaks olukorraks. Lõpuvile kõlades viskusid mustades särkides Nõmme Kalju mehed pettununa murule, teades, et nende kullaunistused said tänase kaotusega tugeva hoobi.