Näitus annab olustikulise ülevaate Eesti jalgpalli algusest ja suurest populaarsusest enne II maailmasõda, ajutisest hääbumisest Nõukogude ajal ning tänapäevasest taassünnist. Seejuures saab näha nii haruldasi videokaadreid kui ka hulgaliselt seniavaldamata jalgpallifotosid.

Esmakordselt Eestis on ühtekokku koondatud Eesti meistrikarikad läbi terve sajandi. Näha saab välisriikides võidetud meistrimedaleid, meie tippjalgpallurite varustust, ainulaadseid eksponaate Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi kogudest ning meeneid Eesti Jalgpalli Liidu varalaekast. Jalgpallisärkide ja autasude vahendusel saab näitusel kohtuda ka mitmetega, kelle nimed tutvustamist ei vaja: Evald Tipner, Mart Poom, Raio Piiroja, Konstantin Vassiljev, Ragnar Klavan, Andres Oper jne. Erilise rariteedina on näitusel koha leidnud Mart Poomi Meistrite Liiga hõbemedal.

Näituse avamisel kõnelesid Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi direktor Daimar Lell, kes meenutas jalgpalli suurt populaarsust enne II maailmasõda, 2016 EM korraldajamaa Prantsusmaa suursaadik hr. Michel Raineri, kes kõneles prantslaste uhkusest oma sportlaste üle ning Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht, kes tunnustas väärikat väljapanekut.

Näituse projektijuhi Siim Randoja sõnul oli näituse koostamine mahukas, ent meeldiv ülesanne. Randoja avaldas lootust, et väga rikkaliku, kuid samas keerulise ajalooga jalgpallilugu on õnnestunud väärikalt külastajateni tuua ning rõhutas, et näituse raames saab toimuma ka mitmeid eriüritusi.

Näitus jääb spordimuuseumis avatuks kuni aasta lõpuni.