Leedu - Eesti mängu ainus värav sündis valdavalt väga hästi tegutsenud Sergei Pareiko ebakindlast tõrjest, kus leedulastel õnnestus lahti jäänud pall värava ette edasi toimetada ning sealt löödi peaga segamatult raamidesse. Eesti koondise peatreener vahetas seejärel väljakule Konstantin Vassiljevi ja Ats Purje, aga viigiväravat ei tulnud. Momente tekkis, kuid üliohtlikke mitte.

86. minutil jäi Eesti väljakul vähemusse, sest teise kollase kaardi tõttu oli sunnitud lahkuma vasakkaitsja Ken Kallaste.

Leedul on nüüd sarnaselt Inglismaale tabelis maksimaalsed 6 punkti. Esimeses voorus alistasid nad võõrsil San Marino 2:0. Eesti koondis alistas avavoorus teadupärast Sloveenia 1:0. Ka Sloveenia tõusis kolme punkti peale, sest kodus suudeti 1:0 üle olla Šveitsist.

Eesti tänases algkoosseisus oli võrreldes Sloveenia mänguga kaitseliinus kaks muutust: vigastatud Taijo Tenistet asendas Enar Jääger ning Igor Morozovit Alo Bärengrub.

Eesti algkoosseis: Pareiko, Jääger, Bärengrub, Klavan, Kallaste, Mets, Vunk, Lindpere, Antonov, Zenjov, Anier.

Vaata galeriid:

Enne Leedu – Eesti mängu räägitust jäi selge pilt: mõlemad oskavad teineteise ohtlikkust karta. „Tahame mõistagi võita, aga ka viik võõrsilt oleks hea,” laususid nii Eesti peatreener Magnus Pehrsson kui ka kapten Ragnar Klavan justkui ühest suust.

„Alustame kaitsest lähtuvalt ja püüame taga nulli hoida, täpselt nagu Sloveenia vastu,” lisas Klavan. Ja Pehrsson: „Leedu tegutsemises on näha selge mõte: meeskond töötab kõvasti, on füüsiliselt tugev ning rõhub edurivis pikakasvulisele ründajale ja kiiretele äärtele.”

Leedu ühe ohtlikuma relva, väleda ja osava vasakääre Arturas Novikovase kohta andis Henri Anier – tema kaaslane Saksamaal Aue klubis – Eesti paremkaitsjale Enar Jäägerile selge ülevaate juba koondise esimesel laagripäeval.

Muru ei tohiks eelist anda

Leedu treener Igoris Pankratjevas: „Tunnistan, et Eesti võit Sloveenia üle üllatas mind, ja lisan, et Eesti vääris igati seda võitu.” Nii tema kui ka Leedu mängijad rõhutasid, et Eesti on tugev eelkõige meeskonnana, mitte niivõrd individuaalselt. Leedu kapten ja kaitseliider Marius Žaliukas jääb värske vigastuse tõttu kohtumisest eemale, kuid meie mängujuhi Konstantin Vassiljevi seisundi kohta saabub täpne selgus täna. Igatahes eileõhtuse harjutuskorra tegi ta algusest lõpuni kaasa.

Ei Pehrsson ega Pankratjevas arvanud, et tehismuru annab Leedule erilist eelist. Küll märkis Pehrsson, et pressingut tehes tuleb teistsuguse väljakukattega kindlasti arvestada.