Oper debüteeris meeste koondises 1995. aastal 17-aastasena, esimese värava lõi ta kaks aastat hiljem MM-valikmängus Rootsile, kui Eesti jäi Kadriorus napilt 2:3 alla.

36-aastase Operi koondisekarjääri meeldejäävamate väravate seas on kaks tabamust Venemaale (2002) ning Eurospordi poolt päeva ilusamaiks väravaks valitud tabamus Hollandile (2001). Oper jõudis sihile ka näiteks Kreeka, Portugali, Saudi Araabia, Slovakkia, Kanada, Läti, Valgevene ja Belgia vastu. 2006. aasta MM-valiksarjas lõi ta koguni 7 väravat.

Klubidest esindas Oper aastate jooksul Eestis Pantrite, FC Flora, FC Lelle ja Pärnu Tervise värve, välismaal olid tema koduklubideks Aalborg BK (Taani), Moskva Torpedo (Venemaa), Kerkrade Roda (Holland), Shanghai Shenhua (Hiina), ADO Den Haag (Holland), AEK Larnaca (Küpros) ning Famagusta Néa Salamís (Küpros).

Oper valiti Eesti parimaks jalgpalluriks aastatel 1999, 2002 ja 2005, Hõbepalli auhinna teenis ta 2001. ja 2005. aastal. Oper on tulnud Eesti meistriks, karikavõitjaks ja superkarikavõitjaks, välisklubide koosseisus on ta jõudnud nii Hollandi kui ka Taani karikafinaali. Aastal 2007 autasustas Eesti Jalgpalli Liit Operit hõbemärgiga.

Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson kutsub Operi rivistusse selle aasta 26. mail kell 20 A. Le Coq Arenal toimuvaks maavõistluseks Gibraltariga. Ühtlasi saab tegu olema Pehrssoni esimese kodumänguga koondise eesotsas.