Eesti vutisõpradele tasub ehk huvitavaima tõigana välja tuua ajalehe Delo (eesti keeles "töö") ennustus meie algkoosseisu kohta.

Laiemas laastus on esimese 11 mehe paika panemisel lähtutud laupäevasest mängust Leeduga - algkoosseisus ennustatakse vaid ühte muudatust.

Täpsemalt näeb Delo eeldatav koosseis välja selline (liinid vasakult): Mihkel Aksalu; Taijo Teniste, Enar Jääger, Ragnar Klavan, Artur Pikk; Joel Lindpere, Ilja Antonov, Karol Mets, Sergei Zenjov; Konstantin Vassiljev; Ats Purje.

99% kindlusega võib öelda, et siin on puusse pandud kahe asjaga - esiteks ei alusta Artur Pikk kindlasti paremkaitses, vaid eeldatavasti vasakul pool. Teiseks ei näe me keskväljal täismängu kaasa tegemas ka Ilja Antonovit.

Antonov 90 minutit veel ei kanna

Nimelt rääkis meie peatreener Magnus Pehrsson eilsel pressikonverentsil ühe mängija olukorrast täie kindlusega - ligi kaks kuud vigastusega kimpus olnud Ilja Antonov veel 90 minuti vormis pole.

Täpsemalt lisas rootslane, et Levadia keskväljamees toodi mängukeeluga Aleksandr Dmitrijevit asendama, sest tal on koondise praeguse suunitluse ja süsteemiga varasem kokkupuude olemas.

"Vaatasime alternatiive ning leidsime, et Antonovit on hea kaasata, kuna ta juba tunneb meeskonna mängujoonist. Hetkel oleks olnud keeruline mõni täiesti uus nägu tiimi tuua. Võin öelda, et Antonov homme ei alusta, kuid vajadusel on ta valmis keskväljale sekkuma," avaldas peatreener eile.

Kes siis keskväljal koha sisse võtab?

Kes aga siis ikkagi Dmitrijevit keskväljal asendab? Vaadates koondise nimekirja, tundub üpriski tõenäoline, et selleks meheks on Dmitri Kruglov. Kuigi Levadia pallur on suurema osa karjäärist veetnud vasakul äärel, siis sel hooajal on ta Eesti liigas pallinud mitmel puhul just keskpoolkaitses ning vastav kogemus võib tänast koosseisu valides ka otsustavaks saada.

On ka võimalus, et keskele viidakse laupäeval Leedu vastu äärel tegutsenud Joel Lindpere, mille tulemusena võtaks tema koha vasakul sisse Ken Kallaste. Säärane vangerdus tundub aga pisut vähetõenäolisem, sest tänase mängu iseloomu arvestades vajab Pehrsson keskväljale pigem kaitsva suunitlusega meest.

Millist rolli kannab Kallaste?

Küll aga ei ole välistatud, et Lindpere-Kallaste vangerdus siiski toimub. On selge, et Nõmme Kalju poolkaitsja Lindpere päris 90 minutit ei kesta ning just Kallaste teda varem või hiljem ka asendama tuleb. Küsimus ongi nüüd see, kas see vahetus toimub kohe avavilest või umbes 60-70 minuti paiku.

Arvestades, et Pehrsson on mitmel puhul näidanud, kuidas võitvat ning edukat koosseisu ta usaldab, siis tasub eeldada, et algkoosseisus on hetkel kahest Kalju mehest väljakule jooksmas ikkagi Lindpere. Teatav variant Kallastel algkoosseisus alustada on veel vasakus kaitses Artur Pika asendamise läbi, kuid kuna Pikk näitas Leedu vastu väga head mängu, siis tundub seegi käik vähetõenäoline.

Ja just võitva koosseisu usaldamist arvestades on väga suur tõenäosus, et ka kõik ülejäänud positsioonid täidetakse samade meeste poolt, kes laupäeval A. Le Coq Arenal rabelesid.

Seega, Eesti koondise eeldatav koosseis täna õhtul kell 21.45 algavaks mänguks (liinid vasakult): Aksalu; Pikk, Klavan, Jääger, Teniste; Zenjov, Kruglov, Mets, Lindpere; Vassiljev; Purje.