27aastane Kams, kes võib ühtviisi edukalt tegutseda nii poolkaitses kui äärekaitsja positsioonil pole varem välisklubis mänginud. Tahtmine end tõestada on suur ja Soomest saab tulevikus sammu või kaks veel edasi astuda. Peamine oli esialgu Eestist välja saada. Kamsi aitas klubi leidmisel soomlasest agent.

"Meeskond tundub ambitsioonikas. Selgeks eesmärgiks on käesoleva aastaga tõusta Soome meistriliigasse (Veikkausliiga). Nähes, kui professionaalselt siin tööd tehakse, pole mul eesmärkide täitumises kahtlust," rääkis klubi juures viibiv Kams Delfile. "Enne hooaja algust märtsis sõidame veel Hispaaniasse laagrisse. Rahalised võimalused on siin paremad kui Eesti meistriliiga klubidel," lisas ta.

Kuidas on Soome esiliigas mängutasemega? "Usun, et see on Eesti meistriliigaga täiesti võrreldav. Flora tegi mullu kevadel Seinäjoen Jalkapallokerhoga kontrollmängus 1:1 viigi, detsembris alistas Seinäjoen kontrollmängus 1:0 Veikkausliiga klubi Jyväskylän JK," tõi Kams kaks näidet meeskonna tasemest.

Mullu Soome esiliigas 2. koha saanud Seinäjoen Jalkopallokerhot juhendab Simo Valakari, kes profikarjääri jooksul pallis ise Šotimaal Motherwellis (1996-2000), Inglismaal Derby Countys (2000-2004) ja MLS liiga klubis FC Dallas (2004-2006). Derbys mängis ta kaks hooaega koos Mart Poomiga.